Τσακαλώτος: Το χρέος είναι βιώσιμο, η Ελλάδα πλέον βγαίνει στις αγορές

Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, μετά την συμφωνία στο Eurogroup, τόνισε ότι το χρέος πλέον είναι βιώσιμο και σημείωσε: «Είχαμε τέσσερα κομμάτια του παζλ, τα βάλαμε κάτω και τα τέσσερα και τα κλείσαμε και τα τέσσερα».

Ο κ. Τσακαλώτος τόνισε ότι ξεκαθαρίστηκε ότι δεν πρόκειται για 4ο Μνημόνιο και ανέφερε ότι το Eurogroup τελείωσε με πάρα πολύ καλό τρόπο, αφού δεν υπάρχει κανένας νέος όρος.

Σημείωσε επίσης ότι «η κυβέρνηση αυτή δεν θα ξεχάσει ποτέ τι πέρασε ο ελληνικός λαός αυτά τα οκτώ χρόνια. Δίνουμε υπόσχεση για το μέλλον ότι η ανάπτυξη θα είναι για όλους και όλες».

Τόνισε ακόμη: 

- Θα πρέπει πολύ γρήγορα αυτός ο λαός να δει αποτελέσματα.

- Όλοι έκαναν λόγο για σημαντική στιγμή. 

- Αυτό που πήραμε είναι άμεσα δέκα χρόνια να πάνε πίσω οι πληρωμές επιτοκίων και δέκα χρόνια επέκταση των ωριμάνσεων των ομολόγων μας και έξτρα για το μαξιλάρι ασφαλείας.

 

- Η ανάπτυξη δεν θα είναι για λίγους, αλλά για όλους και αυτή είναι η υπόσχεση που δίνει η ελληνική κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως «θεωρούμε ότι το χρέος είναι βιώσιμο και ότι έχουμε πρόσβαση στις αγορές. Το cash buffer μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας τουλάχιστον για 22 μήνες».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ