Το τυφλό πλάσμα που θάβει το κεφάλι του στην άμμο και η σχέση του με τον… Τραμπ

Αιχμηρή απάντηση στην άρνηση του Τραμπ να δεχθεί την πραγματικότητα της κλιματικής αλλαγής έδωσε μια ομάδα επιστημόνων η οποία αποφάσισε να ονοματίσει ένα τυφλό αμφίβιο που κρύβει το κεφάλι του στην άμμο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

Το Dermorphis donaldtrumpi όπως είναι η επιστημονική ονομασία του πλάσματος που ανακαλύφθηκε στον Παναμά πήρε το όνομά του μετά από «δημοπρασία» στην οποία πλειοδότησε επιχειρηματίας. Ο εν λόγω επιχειρηματίας πλήρωσε 25.000 δολάρια για να έχει το προνόμιο της ονοματοδοσίας του πλάσματος αυτού.

 

«Το πλάσμα αυτό είναι εξαιρετικά ευάλωτο στις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή και επομένως είναι στα πρόθυρα της εξόντωσης ως αποτέλεσμα των πολιτικών του άνδρα από τον οποίο πήρε το όνομά του» εξήγησε το σκεπτικό του ο συνιδρυτής της εταιρείας EnviroBuild που έδωσε τα χρήματα.

 

Η συμπεριφορά του μικρόσωμου πλάσματος που κυρίως κρύβει το κεφάλι του κάτω από το έδαφος ήταν αυτό που προκάλεσε την έμπνευση για τον επιχειρηματία.

 

«Το θάψιμο του κεφαλιού είναι αυτό που βοηθάει τον Τραμπ να αποφεύγει την άποψη των επιστημόνων για την ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τραμπ έχει κατηγορήσει τους επιστήμονες που ασχολούνται με το θέμα της κλιματικής αλλαγής για «πολιτική ατζέντα» δηλώνοντας, μάλιστα, πρόσφατα ότι δεν πιστεύει έκθεση στελεχών της δικής του κυβέρνησης ότι η κλιματική αλλαγή θα κοστίζει εκατοντάδες δισ. δολαρίων.

 

Πηγή: Guardian