Τζόρτζια Ο'Κιφ: 12 cocktail για μέθη αμερικανικού μοντερνισμού

Η πόλη Ράλεϊ στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ αποτίει φόρο τιμής στη ζωγράφο Τζόρτζια Ο'Κιφ, τη "μητέρα του αμερικανικού μοντερνισμού" με αφορμή αφιερωματική έκθεση της στο μουσείο North Carolina Museum of Art.

 

Με έμπνευση την παλέτα και την "αίσθηση" του ρηξικέλευθου έργου της τα εστιατόρια και μπαρ της πόλης δημιούργησαν κοκτέιλ γιορτάζοντας την πολιτιστική παρακαταθήκη της.

 

 

Κάθε ένα από τα δώδεκα κοκτέιλ έχει ως πηγή έμπνευσης ένα από τα εκθέματα, όπως τις "Πετούνιες" (έργο του 1925) ή το "Jimson Weed" (έργο του 1936).

 

Στα περισσότερα, η βάση είναι ό,τι συνηθίζεται σε ένα κοκτέιλ, από τζιν μέχρι τεκίλα. Σε ορισμένα όμως, η πινελιά που έχει προστεθεί είναι τολμηρή. Πουρέ ροδάκινου ή σαρτρέζ είναι ένα από τα συστατικά του cocktail "The Sand Hills", το οποίο ο Μάικλ Κίλμπριτζ εμπνεύστηκε από τον πίνακα του 1934 "Μικροί Μωβ Λόφοι". 

 

 

 

Tο αλκοόλ δεν συνηθιζόταν στο ράντσο της Ο'Κιφ, έξω από τη Σάντα φε στο Νιού Μέξικο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η καλλιτέχνης δεν απολάμβανε ένα ευκαιριακό πάρτι. Ωστόσο αναρωτιέται κανείς όμως, πώς θα αντιδρούσε αν βρισκόταν μπροστά στα 12 κοκτέιλ που δημιουργήθηκαν επ' ευκαιρία της έκθεσης "Το Επέκεινα: Η Τζόρτζια Ο'Κιφ και η Σύγχρονη Τέχνη".

 

 

 

Η έκθεση εγκαινιάστηκε στις 13 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 20 Ιανουαρίου.