The Voice τελικός: Η σπάνια νόσος της νικήτριας Ιωάννας Γεωργακοπούλου

Ομεγάλος τελικός του «The Voice of Greece» ολοκληρώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 12 Φεβρουαρίου στον ΣΚΑΪ με μεγάλη νικήτρια την 19χρονη Ιωάννα Γεωργακοπούλου από την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου. Εννέα διαγωνιζόμενοι διεκδίκησαν τον τίτλο της καλύτερης φωνής της Ελλάδας όμως μόνο μία έφτασε στην «κορυφή». Η μοναδική Δούκισσα Νομικού υποδέχθηκε όλα τα ταλέντα, που έφτασαν στον τελικό, στη σκηνή του «The Voice of Greece», ενώ στο social media room βρέθηκε και πάλι η Λάουρα Νάργες...

 

Οι τέσσερις coaches: Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Έλενα Παπαρίζου και Σάκης Ρουβάς μοιράστηκαν την ίδια προσδοκία να δουν έναν διαγωνιζόμενο από τη δική τους ομάδα να αναδεικνύεται ο μεγάλος νικητής της χρονιάς. Ο Σάκης Ρουβάς έχει δει τον δικό του διαγωνιζόμενο να παίρνει την πρωτιά, αυτή όμως ήταν η χρονιά της Έλενας Παπαρίζου.

 

Από την ομάδα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στον μεγάλο τελικό είδαμε τους: Αθηνά Βέρμη και Μαρσελίνο Σερίφι. Ο Νίκος Νταλάκας και η Λία Μίχου διαγωνίστηκαν από το team του Πάνου Μουζουράκη. Από την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου παρακολουθήσαμε τους: Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο, Ιωάννα Γεωργακοπούλου και Αλεξάνδρα Σιετή. Από το team του Σάκη Ρουβά βρέθηκαν στον τελικό η Κατερίνα Μπαταλογιάννη και η Ειρήνη Περικλέους.  

 

Η βραδιά είχε και δύο μεγάλες εκπλήξεις, καθώς είδαμε τους coaches να ανεβαίνουν στη σκηνή σε ντουέτα, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη με την Έλενα Παπαρίζου και ο Πάνος Μουζουράκης με τον Σάκη Ρουβά ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια.

 

Η δεύτερη φάση του τελικού - Ιωάννα VS Αλεξάνδρα

 

Μετά την ολοκλήρωση της εμφάνισης των διαγωνιζόμενων, η Δούκισσα Νομικού ανακοίνωσε τις ψήφους του τηλεοπτικού κοινού και στη δεύτερη φάση του τελικού προκρίθηκαν η Ειρήνη Περικλέους (Σάκης Ρουβάς), η Ιωάννα Γεωργακοπούλου (Έλενα Παπαρίζου), η Αλεξάνδρα Σιετή (Έλενα Παπαρίζου) και ο Νίκος Νταλάκας (Πάνος Μουζουράκης). Τελικά δύο υποψήφιες της Έλενας Παπαρίζου, η Ιωάννα Γεωργακοπούλου και η Αλεξάνδρα Σιετή, πάλεψαν για την πρώτη θέση του The Voice, με την Ιωάννα να κερδίζει την καρδιά του τηλεοπτικού κοινού.

 

«Θέλω να ευχαριστήσω πραγματικά όλο τον κόσμο, ο οποίος με στήριξε σε όλο αυτό το ταξίδι, νιώθω πραγματικά τόσο τέλεια. Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας. Σας ευχαριστώ» είπε η Ιωάννα μετά τη νίκη της. Ιωάννα, Αλεξάνδρα και Ελενα Παπαρίζου έκαναν μια girl power ανάρτηση στο Instagram. «Δεν είμαι εγώ η νικήτρια. Το κορίτσι αυτό έχει ένα λαμπρό μέλλον, αλλά αυτά τα δυο κορίτσια γνωρίστηκαν εδώ και αγαπήθηκαν πάρα πολύ» είπε η Παπαρίζου. 

 

Ιωάννα Γεωργακοπούλου: Πάσχει από τη νόσο Στάργκαρντ

 

Η 19χρονη κατάφερε στις οντισιόν να ξετρελάνει τους κριτές, ερμηνεύοντας το «This is a man’s world», αλλά συγκίνησε και με την προσωπική της ιστορία. Την διεκδίκησαν ο Σάκης Ρουβάς και ο Πάνος Μουζουράκης, αλλά επέλεξε την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου. Η νεαρή τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ότι πάσχει από τη νόσο του Στάργκαρντ (Stargardt), μια κληρονομική δυστροφία και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού. Η Ιωάννα, εξαιτίας της νόσου, δυσκολεύεται πολύ να δει καθαρά και να ξεχωρίσει πρόσωπα και πράγματα και αυτή είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Δεν την εμποδίζει όμως από το να κυνηγήσει τα όνειρά της.

 

Η Ιωάννα, που διαγνώστηκε με τη νόσο στα 15 της, είχε πει: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός φοβήθηκα γιατί προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινότητα. Ωστόσο, καθώς περνάνε τα χρόνια, μαθαίνεις και τις συνηθίζεις και τις ξεπερνάς και έτσι ζεις με αυτό. Αν και μου συμβαίνουν όλα αυτά στη ζωή μου νιώθω πάρα πολύ τυχερή γιατί δεν με εμποδίζουν να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπάω, που είναι η μουσική και το τραγούδι».

 

H Ιωάννα Γεωργακοπούλου βλέπει τα πάντα θολά και δεν βλέπει έντονα τα χρώματα. Στην καθημερινότητά της δυσκολεύεται πολύ με το διάβασμα. Μένει ακόμα με τους γονείς της όμως, στην Αθήνα, γεγονός που κάνει την καθημερινότητά της πιο εύκολη. Η νικήτρια του The Voice έχει γεννηθεί με καλλιτεχνική φλέβα, καθώς οι γονείς της είναι οι ηθοποιοί Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Μαρία Κατσιαδάκη.  

 

Ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος έχει διανύσει μια πολύ σημαντική θητεία στο θέατρο, ενώ έχει συμμετάσχει και σε τηλεοπτικές σειρές (Έτερος Εγώ, Ανατομία Ενός Εγκλήματος, Κόκκινος Κύκλος, Τελευταίοι Εγγονοί) και έχει ασχοληθεί και με τη σκηνοθεσία. Ο γνωστός ηθοποιός είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης, του Αμόρε, του ΚΘΒΕ και του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει παίξει και στην Επίδαυρο. H ηθοποιός Λυδία Φωτοπούλου είναι η νονά της Ιωάννας.