Voucher 200 ευρώ: Ανοίγει η πλατφόρμα για εκπαιδευτικούς

Ανοίγει μέσα στην ημέρα η ειδική πλατφόρμα για την κατάθεση αιτήσεων από τους περίπου 170.000 εκπαιδευτικούς, η οποία αφορά σε voucher 200 ευρώ για την αγορά tablets, laptops ή σταθερούς υπολογιστές, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

 

 

Οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, θα κληθούν να μπουν στη σχετική πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet και θα συμπληρώνουν τα στοιχεία που απαιτούνται για την αυτόματη ταυτοποίησή τους.

 

 

Στη συνέχεια θα πάρουν την επιταγή και θα μπορούν να την χρησιμοποιήσουν, επιδεικνύοντας το ειδικό barcode που θα τους έχει αποσταλεί, σε κατάστημα της επιλογής τους.

 

 

Για την επιβεβαίωση της επιλεξιμότητας των δικαιούχων λαμβάνονται υπόψη τα στοιχεία που τηρούνται από τις σχολικές μονάδες και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ με αναφορά μόνο στο χρονικό διάστημα από την έναρξη έως τη λήξη υποβολής των αιτήσεων επιχορήγησης, όπως αυτά είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος myschool.

 

 

Το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ύψους 141 εκ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ