Βρέθηκε οβίδα στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου - Άμεση κινητοποίηση του Στρατού

Μία οβίδα από το 1916 εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου.

 

 

Το Τάγμα Εκκαθαρίσεων Ναρκοπεδίου Ξηράς (ΤΕΝΞ) του Ελληνικού Στρατού εξουδετέρωσε την οβίδα του Γαλλικού Ναυτικού, που παρέμενε στο Προεδρικό Μέγαρο για πάνω από εκατό χρόνια.

 

 

Πρόκειται για οβίδα που είχε ριχθεί κατά τη διάρκεια των «Νοεμβριανών» του 1916 από γαλλικό πολεμικό πλοίο, από αυτά που ναυλοχούσαν στο Φαληρικό όρμο και στο λιμάνι του Πειραιώς, εναντίον του κτιριακού συγκροτήματος του σημερινού Προεδρικού Μεγάρου, που τότε ήταν τα επίσημα ανάκτορα του βασιλέως Κωνσταντίνου Β' και η κατοικία του.

 

 

Η οβίδα αυτή δεν είχε σκάσει και έκτοτε παρέμεινε εκεί, σε μια γωνιά του κήπου των... ανακτόρων, αδρανής όπως αποδείχτηκε, αλλά γνωστή στους ενοίκους και όχι μόνο.

Τελικά μετά από 102 ολόκληρα χρόνια, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Προεδρίας πληροφορήθηκαν και έδρασαν, απευθυνόμενοι στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, το οποίο και έστειλε τους ειδικούς.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε πριν από 15 μέρες, κατά τη διάρκεια της νύχτας, όταν τα μέλη του ΤΕΝΞ εντόπισαν το βλήμα, καθάρισαν το χώρο και αφού διαπίστωσαν ότι είναι ανενεργό, το μετέφεραν στο στρατόπεδό τους και το εξουδετέρωσαν αφαιρώντας τον πυροκροτητή και την πυρίτιδα.

 

 

 

Πηγή: Ant1

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ