Βρήκε τη γάτα του έπειτα από πέντε χρόνια 1.900 χλμ. μακρύτερα από το σπιτι του

Ένα απίστευτο ταξίδι 2.000 σχεδόν χιλιομέτρων έκανε μία γάτα, προτού βρεθεί ξανά στην αγκαλιά του ιδιοκτήτη της που είχε χάσει τις ελπίδες να την βρει πριν από πέντε χρόνια.

 

Η μαύρη γάτα, με το όνομα Σάσα, βρέθηκε πρόσφατα στην πόλη Σάντα Φε στο Νέο Μεξικό, πέντε χρόνια μετά την εξαφάνισή της από το σπίτι της στο Πόρτλαντ. Για καλή της τύχη όμως, ένα καταφύγιο ζώων, το Santa Fe Shelter Animal, κατάφερε να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη της χάρη στο τσιπάκι που είχε.

Δεν το πίστευε ο ιδιοκτήτης της γάτας

 

Ο ιδιοκτήτης της γάτας, δεν πίστευε στα αυτιά του όταν έμαθε πως το αγαπημένο του κατοικίδιο βρέθηκε αν και τόσο μακριά, έχοντας χάσει την ελπίδα πως θα την ξαναέβλεπε. «Δεν μπορούσα να το πιστέψω» είπε μόλις του τηλεφώνησαν από το καταφύγιο ζώων. «Ήμαστε τόσο ευγνόμωνες που η Σάσα είναι ζωντανή και είναι καλά».

 

Οι λεπτομέρειες για το πώς κατάφερε η γάτα να κάνει ένα τόσο μεγάλο ταξίδι είναι άγνωστες, αλλά ο ιδιοκτήτη της, Βίκτου Γιούσοφ πιστεύει πως το φιλικό κατοικίδιο, πιθανότατα, θα ταξίδεψε με κάποιο άτομο, που θα την πήρε μαζί του στο ταξίδι του. «Θέλω να πιστεύω ότι ήταν σε μια μεγάλη αμερικανική περιπέτεια» πρόσθεσε.

 

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του καταφυγίου, δήλωσε πως η ιστορία της συγκεκριμένης γάτα δείχνει την σημασία του μικροτσίπ που πρέπει να φοράνε όλα τα κατοικίδια ζώα. «Ένα απλό μικροτσίπ, το οποίο έχει το μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού κάτω από το δέρμα του ζώου, μας βοήθησε να βρούμε τον κηδεμόνα αυτής της χαμένης γάτας» είπε.

 

iefimerida.gr