WhatsApp: Σταματά η λειτουργία της εφαρμογής σε 49 smartphones από 31 Δεκεμβρίου

Η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, κάτι που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όσοι έχουν παλαιότερα μοντέλα δεν θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή μετά τις 31 Δεκεμβρίου χωρίς να λάβουν αναβάθμιση.

 

Ειδικότερα, το WhatsApp θα πάψει να λειτουργεί σε 49 κινητά τηλέφωνα, συμπεριλαμβανομένων των iPhone 5 ή 5c, μαζί με πολλά μοντέλα Huawei, LG και Samsung.

Ωστόσο, οι χρήστες αυτών των τηλεφώνων θα λάβουν ειδοποίηση από το WhatsApp προτού σταματήσει να λειτουργεί. «Οι συσκευές και το λογισμικό αλλάζουν συχνά, γι' αυτό επανεξετάζουμε τακτικά ποια λειτουργικά συστήματα υποστηρίζουμε και κάνουμε ενημερώσεις», ανέφερε η δημοφιλής υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, σύμφωνα με την Daily Mail.

 

«Αυτές οι συσκευές ενδέχεται επίσης να μην έχουν τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις ασφαλείας ή να μην διαθέτουν τη λειτουργικότητα που απαιτείται για την εκτέλεση του WhatsApp».
 

 

«Για να επιλέξουμε τι θα σταματήσουμε να υποστηρίζουμε, κάθε χρόνο, όπως και άλλες εταιρείες τεχνολογίας, εξετάζουμε ποιες συσκευές και λογισμικό είναι τα παλαιότερα και έχουμε τον λιγότερο αριθμό ατόμων που τα χρησιμοποιούν ακόμα».

Για να ενημερώσετε το λειτουργικό σας σύστημα σε ένα iPhone, μεταβείτε στις «γενικές» ρυθμίσεις και επιλέξτε «ενημέρωση λογισμικού».

Εάν η συσκευή σας δεν μπορεί να εκτελέσει το ενημερωμένο λογισμικό, θα χρειαστείτε ένα νεότερο τηλέφωνο για να το κάνετε.

 
Η λίστα  των smartphones που δεν θα μπορούν να χρησιμοποιούν το WhatsApp από τις 31 Δεκεμβρίου σύμφωνα με το economictimes:

Apple iPhone 5

Apple iPhone 5c

Archos 53 Platinum

Grand S Flex ZTE
 

 

Grand X Quad V987 ZTE

HTC Desire 500

Huawei Ascend D

Huawei Ascend D1
 

 

Huawei Ascend D2

Huawei Ascend G740

Huawei Ascend Mate

Huawei Ascend P1

Quad XL

Lenovo A820

LG Enact

LG Lucid 2
 

 

LG Optimus 4X HD

LG Optimus F3

LG Optimus F3Q

LG Optimus F5

LG Optimus F6

LG Optimus F7

LG Optimus L2 II

LG Optimus L3 II

LG Optimus L3 II Dual

LG Optimus L4 II

LG Optimus L4 II Dual

LG Optimus L5

LG Optimus L5 Dual

LG Optimus L5 II

LG Optimus L7

LG Optimus L7 II

LG Optimus L7 II Dual

LG Optimus Nitro HD

Memo ZTE V956

Samsung Galaxy Ace 2

Samsung Galaxy Core

Samsung Galaxy S2

Samsung Galaxy S3 mini

Samsung Galaxy Trend II

Samsung Galaxy Trend Lite

Samsung Galaxy Xcover 2

Sony Xperia Arc S

Sony Xperia miro

Sony Xperia Neo L

Wiko Cink Five

Wiko Darknight ZT