Ξεκινούν τα τεστ κορονοϊού κατ’ οίκον από 500 Κινητές Μονάδες Υγείας

Υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που περιγράφει όλες τις προϋποθέσεις για τις εξετάσεις κατ’ οίκον των πολιτών, σχετικά με τη νόσο COVID-19, που προκαλεί ο νέος κορονοϊός.

 
Τα συνεργεία θα πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις στο σπίτι σε ασθενείς που εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα της νόσου COVID-19 που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, και αφού προηγουμένως έχει γνωμοδοτήσει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ότι το άτομο πληροί τις προϋποθέσεις για εξέταση.

 

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υγείας, που δημοσιεύθηκε στη Διαύγεια, προβλέπει ότι οι Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ που θα πραγματοποιούν εξετάσεις κατ’ οίκον θα είναι 500 στον αριθμό, ενώ το κονδύλι που προβλέφθηκε για την κάλυψη της συγκεκριμένης δαπάνης αγγίζει το ποσό των 11 εκατομμυρίων ευρώ.

 

Τα 500 ειδικά συνεργεία, θα κινούνται με ειδικά οχήματα (για τα οποία θα υπάρξει ειδική μίσθωση για το σκοπό αυτό), τα οποία θα αποτελούνται από ειδικά εκπαιδευμένους νοσηλευτές και οδηγούς.

 

Σκοπός της “εκστρατείας των κατ’ οίκον τέστ” είναι η επέκταση των νοσηλευτικών υπηρεσιών στο σπίτι, και η λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού από πρόσωπα πιθανά κρούσματα κορωνοϊού Covid-19, διαδικασία που θα βοηθήσει την ομαλή “επανένταξη” της κοινωνίας στην επόμενη φάση, μετά την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων.

 

Το προσωπικό θα προσληφθεί με τρίμηνες συμβάσεις και δυνατότητα παράτασης για άλλο ένα τρίμηνο, ενώ ταυτόχρονα θα ενισχυθεί και το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΟΔΥ με 100 άτομα.

 

newsit.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ