“Υπάρχουν πολλοί σωροι” λένε από το ΕΚΑΒ

Δεν υπάρχει τρόπος για να υπολογιστούν οι νεκροί της τραγικής πυρκαγιάς με εργαζομένους του ΕΚΑΒ να ανεβάζουν τον αριθμό σε δεκάδες.

 

Το πιο τραγικό μέχρι ώρας:  Βρέφος ηλικίας 6 μηνών είναι το τελευταίο καταγεγραμμένο θύμα των φονικών πυρκαγιών που καίνε την Ανατολική Αττική από νωρίς το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου.

 

Όπως έγινε γνωστό με τις φλόγες να… γλείφουν το σπίτι τους στο Μάτι, οι τραγικοί γονείς το εγκατέλειψαν σοκαρισμένοι έχοντας μαζί το νεογέννητο παιδί τους και βρέθηκαν στην παραλία.

 

Εκεί τους περισυνέλλεξε σκάφος κι αφού τους αποβίβασε σε ασφαλές μέρος, το μωρό παρουσιάζοντας αναπνευστικά προβλήματα από τους καπνούς, μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγία Σοφία, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών μετά από λίγη ώρα κατέληξε.

 

Οκτώ άτομα έχουν περισυλλεγεί  στην θαλάσσια ευρύτερη περιοχή της Ραφήνας. Πρόκειται για δύο από τους δέκα αλλοδαπούς τουρίστες, μια πενταμελή οικογένεια (3 ανήλικα παιδιά και 2 ενήλικες) και μια γυναίκα. Το Λιμενικό συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν άλλων αγνοουμένων.

 

Εν τω μεταξύ, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) Νίκος Παπαευσταθίου δήλωσε χθες, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παρέλαβαν δύο εγκαυματίες που έχασαν την ζωή τους οι οποίοι μεταφέρονται στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο.

 

Παράλληλα ένα 14χρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε πνιγμένο από τη θάλασσα, ανοικτά της Ραφήνας από το πλήρωμα του ταχύπλοου Tera Jet, το οποίο διέσωσε άλλα 17 άτομα.

Δυστυχώς, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μιλούν για ακόμη περισσότερους νεκρούς. Τις πληροφορίες αυτές επιβεβαίωσε, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, και πάλι ο κ. Μαθιόπουλος, λέγοντας ότι οι νεκροί μπορεί να είναι και περισσότεροι.

 

Aν η φρίκη της καταστροφικής φωτιάς μπορεί να αποτυπωθεί σε μία και μόνο φωτογραφία, αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από του θέματος.

 

Συμπολίτες μας στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας αναζητούν διέξοδο στη θάλασσα για να προστατευτούν από την καταστροφική μανία της πυρκαγιάς που μαίνεται.

 

Η θάλασσα παίρνει το χρώμα της καταστροφής (μαύρο) αλλά τουλάχιστον προσφέρει στους ανθρώπους την έσχατη προστασία και δίνει τη λύση.

 

Μία από τις πιο δυνατές εικόνες του 2018 αν μην τι άλλο.

 

Πολίτες στο Κόκκινο Λιμανάκι της Ραφήνας

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ