Πρωτογενές πλεόνασμα 3,55 δισ. ευρώ το επτάμηνο Ιανουαρίου - Ιουλίου

Πρωτογενές πλεόνασμα ύψους 3,55 δισ. ευρώ κατέγραψε η ελληνική οικονομία το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουλίου 2023, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 1,83 δισ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 1,16 δισ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022.

 

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για την περίοδο του Ιανουαρίου - Ιουλίου 2023, παρουσιάζεται έλλειμμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 1,43 δισ. ευρώ έναντι στόχου για έλλειμμα 2,32 δισ. ευρώ που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα του 2023 στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2023 και ελλείμματος 4,58 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.

 

Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 37.145 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 541 εκατ. ευρώ ή 1,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί για το αντίστοιχο διάστημα στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2023.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ