Η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού καλεί σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή σήμερα στις 7 το απόγευμα.
Κάλεσμα προς τα κόμματα, τους βουλευτές, τις τοπικές κοινωνίες, το συνδικαλιστικό κίνημα στον κύκλο του νερού, τους επιστημονικούς και αυτοδιοικητικούς φορείς να αντιδράσουν δυναμικά και συντονισμένα, ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την επέκταση αρμοδιοτήτων της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, που οδηγεί διά της πλαγίας σε έμμεση ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης του κύκλου του νερού, κάνει η Πρωτοβουλία για τη Διασφάλιση της Δημόσιας Διαχείρισης του Νερού που καλεί σε συγκέντρωση έξω από τη Βουλή σήμερα στις 7 το απόγευμα.
Η κυβέρνηση προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή, παρά τη διαχρονικά εκφρασμένη βούληση της κοινωνίας για αποκλειστικά δημόσια διαχείριση του νερού και παρά τη σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που υπερασπίζονται τον αποτελεσματικό δημόσιο έλεγχο της ύδρευσης.
«Η κυβέρνηση, με προσχηματική επίκληση της λειψυδρίας και χωρίς να εφαρμόζει καμία σοβαρή πολιτική ορθολογικής, φιλοπεριβαλλοντικής και οικολογικής διαχείρισης στο σκέλος της ζήτησης του νερού, επιχειρεί να παρουσιάσει ως μονόδρομο αυτό που η κοινωνία έχει απορρίψει εδώ και χρόνια: την επιθετική είσοδο μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στη διαχείριση του κύκλου του νερού», καταγγέλλει η Πρωτοβουλία. «Η απόσυρση του νομοσχεδίου είναι το επόμενο κρίσιμο ορόσημο στον αγώνα για το δημόσιο νερό. Είναι μάχη που αφορά τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους δήμους, τις τοπικές κοινωνίες και κάθε πολίτη που δεν θέλει το νερό να μετατραπεί σε ακόμη ένα ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα», καταλήγει.

ΑΑΔΕ: Πρόστιμα άνω του εκατομμυρίου και λουκέτα σε γνωστά μαγαζιά

Μέσα σε μία εβδομάδα πραγματοποίησε 2.252 ελέγχους με ποσοστό παραβατικότητας στο 37,42%
Σαρωτικούς επιτόπιους φορολογικούς ελέγχους συνεχίζει να κάνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, δίνοντας βάση σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση και σε επιχειρήσεις που, βάσει ανάλυσης κινδύνου, παρουσιάζουν αυξημένη πιθανότητα φορολογικών παραβάσεων στους κλάδους της εστίασης, της φιλοξενίας, της διασκέδασης και των λοιπών τουριστικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΑΔΕ, από τις 20 έως τις 26 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκαν 2.252 έλεγχοι, ενώ παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε 732 επιχειρήσεις, με το ποσοστό παραβατικότητας να διαμορφώνεται στο 37,42%.
Συνολικά, καταγράφηκαν:
- 13.287 φορολογικές παραβάσεις
- Αδήλωτα καθαρά έσοδα 545.573 ευρώ
- Πρόστιμα 1.023.281 ευρώ
- 48ωρο λουκέτο σε οκτώ επιχειρήσεις
Ενδεικτικές περιπτώσεις αποτέλεσαν γνωστό εστιατόριο στο λιμανάκι της Νάουσας της Πάρου, επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων και τουριστική επιχείρηση στην Πάρο, τουριστική επιχείρηση και καφετέρια στην Κέρκυρα, καθώς και δύο επιχειρήσεις στο Φαληράκι Ρόδου, δύο στην Αίγινα και μία στην Πρέβεζα.











