Αλλαγή “δόγματος” της Τουρκίας στα σύνορα με την Ελλάδα

Σύμφωνα με έγγραφο που αποκαλύπτει η εφημερίδα "Τα Νέα" η Τουρκία επιχειρεί την "αλλαγή δόγματος" για τα μεθοριακά επεισόδια στον Έβρο, γνωστοποιώντας ότι μεταφέρουν στη στρατοχωροφυλακή την ευθύνη και την αρμοδιότητα για τον χειρισμό των μικροσυμβάντων στον Έβρο, απαγορεύοντας στο εξής διευθέτηση αντίστοιχων συμβάντων στο τοπικό επίπεδο και τη συνεννόηση που υπήρχε μεταξύ στρατιωτικών διοικητών.

 

Το επίσημο τουρκικό έγγραφο, που βρίσκεται στη διάθεση των ελληνικών στρατιωτικών αρχών, διαβιβάστηκε στις 17 Μαρτίου και αποκαλύπτει ίσως το γιατί έπεσε στο κενό η προσπάθεια του Έλληνα τοπικού διοικητή να συνεννοηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του για να απελευθερωθούν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.

 

Τότε, ο Τούρκος διοικητής είχε υποστηρίξει ότι δεν μπορεί να επιστρέψουν οι δύο στρατιωτικοί γιατί το χειρισμό της υπόθεσης είχε αναλάβει η στρατοχωροφυλακή.

 

Ειδικότερα στο έγγραφο γίνεται αναφορά σε επικοινωνία που φέρεται να είχε ένας Έλληνας στρατιώτης με την τουρκική πλευρά για να μεταφέρει αίτημα του διοικητή του να συναντήσει τον Τούρκο ομόλογό του και καθίσταται σαφές ότι δεν γίνεται γιατί έχει απαγορευτεί οποιαδήποτε επικοινωνία από πλευράς Τουρκίας και σε περίπτωση κάποιου αιτήματος να γίνεται η επικοινωνία μέσω των συνοριακών αρχών, δηλαδή της στρατοχωροφυλακής.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στρατοχωροφυλακή της Τουρκίας αναφέρεται κατευθείαν και λαμβάνει εντολές αντιστοίχως, απευθείας από τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ενρτογάν.

 

ΠΗΓΗ: Τα Νέα/Real.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ