Αυτόματα και χωρίς δικαιολογητικά η δήλωση κλοπής ή ανεύρεσης οχημάτων

Αυτόµατη πλέον θα είναι η καταχώρηση δήλωσης κλοπής ή ανεύρεσης Επιβατηγών Ιδιωτικής Χρήσης, Μοτοσικλετών και Φορτηγών Ιδιωτικής Χρήσης οχηµάτων στο on-line Μηχανογραφικό Σύστηµα αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών όπως προκύπτει από σχετική εγκύκλιο.

 

 

 

Ειδικότερα σε συνέχεια αναβάθµισης του on-line Μηχανογραφικού Συστήµατος αδειών κυκλοφορίας που τηρείται στο Υπουργείο Υποδοµών και Μεταφορών, το οποίο είναι ήδη διασυνδεδεµένο µε το µηχανογραφηµένο αρχείο αναζητούµενων οχηµάτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνοµίας και για τη διευκόλυνση του έργου των Υπηρεσιών Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών της χώρας κάνει γνωστό ότι για τα Επιβατηγά Ιδιωτικής Χρήσης (ΕΙΧ), Μοτοσικλέτες και Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης (ΦΙΧ) οχήµατα που έχουν κλαπεί ή ευρεθεί και δηλωθεί ως αναζητούµενα ή ευρεθέντα αντίστοιχα στα κατά τόπους Αστυνοµικά Τµήµατα απόσήμερα και εφεξής, η δήλωση Κλοπής ή ανάκλησης κλοπής στο on-line Μηχανογραφικό Σύστηµα αδειών κυκλοφορίας του Υπουργείου καταχωρείται αυτόµατα δίχως να απαιτείται η προσκόµιση από τους ενδιαφερόµενους των σχετικών δικαιολογητικών στις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των οικείων Περιφερειών της χώρας.

 

Η ηµεροµηνία κλοπής, ήτοι η ηµεροµηνία που ο ενδιαφερόµενος προσήλθε στο Αστυνοµικό Τµήµα για τη δήλωση κλοπής, καταχωρείται αυτόµατα στο on-line Μηχανογραφικό Σύστηµα αδειών κυκλοφορίας. Για τα ΕΙΧ, Μοτοσικλέτες και ΦΙΧ αυτοκίνητα οχήµατα, που έχουν κλαπεί και δηλωθεί ως αναζητούµενα στα κατά τόπους Αστυνοµικά Τµήµατα πριν την έκδοση της παρούσας, θα γινει σταδιακά αυτόµατη ενηµέρωση. Η διαδικασία καταχώρησης «Ι13» και o κωδικός κίνησης «44: ∆ΗΛΩΣΗ ΚΛΟΠΗΣ» εξακολουθεί να εφαρµόζεται από τον αρµόδιο υπάλληλο- χειριστή της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών για όσα οχήµατα δεν κατέστη εφικτή η αυτόµατη ενηµέρωση. Εν προκειµένω, υπενθυµίζεται ότι ως ηµεροµηνία κλοπής καταχωρείται η ηµεροµηνία που προσήλθε ο ενδιαφερόµενος στο αστυνοµικό τµήµα για τη δήλωση της κλοπής.

 

Για την ανάκληση της ∆ήλωσης Κλοπής Ε.Ι.Χ., Μοτοσικλετών και Φ.Ι.Χ. αυτοκινήτων οχηµάτων, που έχουν βρεθεί και δηλωθεί ως ανευρεθέντα στα κατά τόπους Αστυνοµικά Τµήµατα πριν την έκδοση της παρούσας, θα γίνει σταδιακή ανάλογη αυτόµατη ενηµέρωση. Η διαδικασία «Ι13Α» και ο κωδικός κίνησης «45: ΑΝΑΚΛΗΣΗ ∆ΗΛΩΣΗ ΚΛΟΠΗΣ» εξακολουθεί να εφαρµόζεται από τον υπάλληλο – χειριστή της Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών για όσα οχήµατα δεν κατέστη εφικτή η αυτόµατη ενηµέρωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ