Blue Horizon: Ποια μέσα ενημέρωσης “δεν είδαν, δεν άκουσαν” τη δολοφονία του Αντώνη

 

Οδυσσέας Δροπολίτης

 

Η εν ψυχρώ δολοφονία του 36χρονου Αντώνη Καρυώτη από το πλήρωμα του πλοίου Blue Horizon, συμφερόντων της εταιρείας Attica, έχει σοκάρει το πανελλήνιο.

 

Το οπτικακουστικό υλικό, η βαναυσότητα του γεγονότος της δολοφονίας και η εγκληματική αποκτήνωση με το πλοίο να ξεκινά το ταξίδι του ενώ ένας άνθρωπος μόλις σκοτώθηκε από μέλη του πληρώματος συγκλονίζουν και είναι πέρα και πάνω από λόγια. Ακόμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εκφράστηκε σήμερα μετά πιο σκληρά λόγια για το έγκλημα, τονίζοντας ότι θα αποδοθούν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα.

 

Ωστόσο, φαίνεται ότι δεν συγκλονίζονται όλοι από το αποτρόπαιο γεγονός.

 

Να, για παράδειγμα, υπάρχουν ορισμένα φιλοκυβερνητικά έντυπα (και ειδικότερα ένα σαν εφημερίδα, που «βγάζει μάτι»), που επί δύο ημέρες δεν είχαν ούτε… τελεία, ούτε μισή αναφορά στην πρώτη τους σελίδα για ένα γεγονός που συγκλόνισε και ανατρίχιασε το πανελλήνιο.

 

 

Την ίδια ώρα, όλα τα μέσα ενημέρωσης, έντυπα ή διαδικτυακά, κυβερνητικά ή μη, γράφουν σωρηδόν για το τραγικό γεγονός, στο οποίο περιλαμβάνουν και το φάλτσο Βαρβιτσιώτη που εξίσωσε θύμα και θύτες. Κάτι για το οποίο ανασκεύασε και ζήτησε συγγνώμη στη συνέχεια ο υπουργός.

 

Προφανώς, αυτή η απουσία της είδησης δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμό. Δεν βλέπουν; Δεν ακούν; Δεν καταλαβαίνουν; Δεν ιεραρχούν τη δολοφονία του Αντώνη ως σημαντική για να αφιερώσουν έστω μισή γραμμή; Τι συμβαίνει “κύριοι συνάδελφοι”;

 

Η, ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο; Και αν ναι, τι είναι αυτό; Μήπως δεν υπάρχει χώρος ούτε για μονόστηλο, γιατί τον έχει καταλάβει κάποια πληρωμένη διαφήμιση;

 

Η δημοσιογραφική πιάτσα είναι μικρή, ο κόσμος βλέπει, καταλαβαίνει και κρίνει. Και κατατάσσει ορισμένους εκεί που ανήκουν. Στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.