Δήλωση-σοκ για την Ελλάδα από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ

Δήλωση-σοκ από τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτεμπεργκ, μόλις πριν από λίγες ώρες στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu. «Πρόκειται για ένα θέμα, το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», δήλωσε σύμφωνα με το πρακτορείο ο άνθρωπος που (δικαίως) θεωρείται η φωνή  των ΗΠΑ στη βορειοατλαντική Συμμαχία.

 

Στην ίδια συνέντευξη, ο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Την ευχαριστώ για αυτό» πρόσθεσε, ενώ αναφορικά με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία, ο Γενς Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι είναι θεμιτές οι ανησυχίες της Τουρκίας για την ασφάλειά της.

 

Οι παραπάνω δηλώσεις θεωρούνται (και είναι) ιδιαιτέρως σημαντικές, ειδικά λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας, το τελευταίο διάστημα, στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αλλά και της σημερινής αιφνιδιαστικής αλλαγής του υπουργού Εξωτερικών από τον Ντόναλντ Τραμπο, ο οποίος αντικατέστησε τον Ρεξ Τίλερσον, με τον μέχρι σήμερα επικεφαλής της CIA, Μάικ Πομπέι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ