Ελένη Αρβελέρ: Εκεί είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος (video)

Στον μεγάλο βασιλικό τάφο της Βεργίνας είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος και όχι ο πατέρας του, ο Φίλιππος Β΄, σύμφωνα με την έρευνα της διαπρεπούς ιστορικού Ελένη Αρβελέρ.

 

 

Όπως η ίδια υποστηρίζει σε αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV , όλα συγκλίνουν στο ότι ο μεγάλος στρατηλάτης τάφηκε στη Μακεδονία και όχι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. 

 

 

«Ο Μανόλης Ανδρόνικος τα λέει όλα. Ωστόσο, ήταν πεπεισμένος, ότι ο Αλέξανδρος είναι στην Αλεξάνδρεια. Συνεπώς τον απέκλεισε. Ενώ σε όλα λέει: "Ο θώρακας είναι ο ίδιος που φοράει ο Αλέξανδρος στο περίφημο ψηφιδωτό της Πομπηίας". Το μόνο που δεν έκανε ο Ανδρόνικος, αλλά δεν ήταν ιστορικός, έπρεπε να κοιτάξει τα κείμενα, που λένε πως είναι ταμένος. Εκεί σας λέω πως όλα είναι τρεις αιώνες μετά», δηλώνει η Ελένη Αρβελέρ στην κάμερα του Open TV.  

 

 

Η κ. Αρβελέρ ερεύνησε όλες τις ιστορικές πηγές και τα συμπεράσματά της διατυπώνονται στο νέο της βιβλίο «Ο Μέγας Αλέξανδρος των Βυζαντινών», στο οποίο ασχολείται και με το πού είναι θαμμένος ο μεγάλος στρατηλάτης. 

 

 

«Υπάρχουν κάποια κενά έρευνας γύρω από τους βασιλικούς τάφους της Βεργίνας», δηλώνει η ιστορικός και πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίων Παρισιού και συμπληρώνει: «Το μόνο επιχείρημα σε αυτούς που λένε πως δεν είναι ο Αλέξανδρος, είναι θέμα ηλικίας του σκελετού. Ξέρουμε πολύ καλά πως η ηλικίας κυμαίνεται σε ένα σκελετό. Το αδιάψευστο είναι το DNA».

 

 

 

ethnos.gr