Εσείς κλείσατε το εισιτήριό σας για τον ήλιο;

Όλη μας η ζωή περιστρέφεται γύρω από μία περιστρεφόμενη μπάλα φυσικού αερίου που αποτελεί το κέντρο του ηλιακού μας συστήματος και δεν είναι άλλη από τον ήλιο. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλά αναπάντητα ερωτήματα που αφορούν τις επιπτώσεις του στην πλανητική μας γειτονιά.

 

 

Έτσι, το ερχόμενο καλοκαίρι, το διαστημικό σκάφος της NASA, Parker Solar Probe, θα ταξιδέψει σε απόσταση 4 εκατομμυρίων μιλίων από την επιφάνεια του ήλιου, αντιμετωπίζοντας ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να βρει απαντήσεις σε κρίσιμες ερωτήσεις. Δεν θα ταξιδέψει, όμως, μόνο του, αφού η NASA σας προσκαλεί - ή μάλλον το όνομά σας - να κάνετε μαζί το ταξίδι αυτό.

 

Το κοινό μπορεί να υποβάλει τα ονόματά του online για να τοποθετηθούν σε ένα μικροτσίπ που θα ταξιδέψει με το Parker Solar Probe στην αποστολή του στον ήλιο. Πρόκειται για το λεγόμενο «Hot Ticket», για το οποίο οι αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 27 Απριλίου.

 

Όπως αναφέρει ο Mike Wehner της BGR, όσοι εγγραφούν θα κληθούν να επιβεβαιώσουν την αίτησή τους μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και έπειτα θα λάβουν ψηφιακό εισιτήριο για να συμμετάσχουν στην αποστολή.

 

Το διαστημικό σκάφος έχει μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου και για να αντέξει τις αντίξοες συνθήκες, θα προστατεύεται από μια ασπίδα άνθρακα, με πάχος 4,5 ιντσών που μπορεί να αντέξει θερμοκρασίες γύρω στους 2.500 βαθμούς Φαρενάιτ.

 

Εκτός από τα ονόματα ανθρώπων από όλο τον κόσμο, το σκάφος της NASA θα μεταφέρει και ειδικό εξοπλισμό για να μελετήσει τα μαγνητικά πεδία του ήλιου, την ατμόσφαιρα, το πλάσμα και τα ενεργειακά σωματίδια.

 

Έτσι, το διαστημικό σκάφος θα φτάσει τη NASA και το κοινό πιο κοντά από ποτέ στον ήλιο.

 

Πηγή: SMITHSONIAN.COM