Φωτιά στην Κινέτα: Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής - Κόπασαν οι ισχυροί άνεμοι

Νέα ενίσχυση πριν από λίγο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε πευκόφυτη περιοχή στα Γεράνεια Όρη, στην Κινέτα Αττικής. Κλειστή η εθνική οδός και ο προαστιακός. Συνδράμουν οι ένοπλες δυνάμεις.

 

Η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται, από νωρίς το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας Αττικής και η οποία ξεκίνησε από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Ορη, έχει φτάσει σε σπίτια, ορισμένα από τα οποία έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί, της Γαλήνης και του Πανοράματος 1 και 2.

 

Η φωτιά έφτασε κοντά στα διυλιστήρια, ενώ οι εστίες που εντοπίζονται σε όλο το βουνό, αναζοπυρώνονται συνεχώς. Τα ελικόπτερα έχουν σταματήσει πλέον τις ρίψεις νερού.

 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής βρίσκεται σε εξέλιξη διαρκής σύσκεψη και συντονίζουν το έργο της κατάσβεσης οι Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Τόσκας, καθώς και οι Παύλος Πολάκης, Σωκράτης Φάμελλος και Χρήστος Σπίρτζης μαζί με την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου και τον γγ Πολιτικής Προστασίας, Γ. Καπάκη. 

 

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σύσκεψη σε επίπεδο γραμματέων των αντίστοιχων υπουργείων. 

 

Σημειώνεται, επίσης, ότι λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, είναι κλειστές η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39-ο έως το 57-ο χλμ, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλές περιοχές της Αττικής.

 

Η εκκένωση έγινε μετά από προτροπή της Πυροσβεστικής. Λόγω της πυρκαγιάς, έκλεισαν η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ.

 

Η φωτιά έχει φτάσει σε αυλές των σπιτιών, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Οι άνεμοι πνέουν στα 6-7 μποφόρ και η φωτιά κινήθηκε προς κατοικημένη περιοχή.

 

Οι κάτοικοι κατευθύνονται προς την Εθνική οδό ή την θάλασσα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ