Για οργανωμένη επιχείρηση αρπαγής του13χρονου που αναζητείται κάνει λόγο το «Χαμόγελο»

Για ενδείξεις οργανωμένης επιχείρησης αρπαγής του 13χρονου Θανάση Σ. που εξαφανίστηκε στις 23 Μαρτίου, κάνει λόγο το «Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζοντας ότι η απουσία σημαντικών πληροφοριών και ταυτόχρονα οι προσπάθειες αποπροσανατολισμού των ερευνών, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι πολύ πιθανό ο ανήλικος να βρίσκεται στο εξωτερικό.

 

 

«Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, εγείρει ερωτηματικά για το πόσο εύκολα ένα παιδί μετακινείται μεταξύ κρατών, ενώ έχει δηλωθεί η εξαφάνιση του και γίνονται ενέργειες για την εύρεσή του» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

 

 

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση, είναι από τις ελάχιστες φορές που οι έρευνες για ένα παιδί που έχει εξαφανιστεί τόσες μέρες, δεν έχουν αποφέρει κανένα αποτέλεσμα ενώ κάποιες από τις πληροφορίες που προέρχονται από το συγγενικό του περιβάλλον είναι συγκεχυμένες αποπροσανατολίζοντας τις προσπάθειες εντοπισμού του.

 

 

«Ο Θανάσης Σ. είχε τελευταία 4 χρόνια είχε βρει στην οικογένεια του «Χαμόγελου» την ουσιαστική ασφάλεια, φροντίδα και αγάπη που χρειάζεται κάθε παιδί» σημειώνεται.

 

 

Το «Χαμόγελο» ζητεί την εντατικοποίηση των ερευνών που συνεχίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε συνεργασία με τις Εισαγγελικές αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, την Interpol, την πρεσβεία της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, το Υπουργείο Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (Missing Children Europe - MCE), καθώς και με τους συνεργαζόμενους φορείς του οργανισμού σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων.

 

 

Με την ενεργοποίηση του Amber Alert διανεμήθηκαν οι αφίσες της εξαφάνισης του 13χρονου Θανάση σε αερολιμένες, διασυνοριακούς σταθμούς, λιμενικούς σταθμούς καθώς και στα περιπολικά οχήματα της Άμεσης Δράσης σε όλη την Ελλάδα.

 

 

Απευθύνεται έκκληση σε οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, να επικοινωνήσει τηλεφωνικά -έστω και ανώνυμα- με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000», καθώς και με όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Υπό Εκμετάλλευση Παιδιά

«Ευρωπαϊκή Γραμμή Για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000»

e mail: 116000@hamogelo.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ