Γιώργος Κατρούγκαλος: Παραιτείται από υποψήφιος βουλευτής – Δεν κατεβαίνει στις εκλογές 2023

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος με μακροσκελή ανάρτησή του ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη.

 

 

 

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

 

«Παρακολουθώ τη θεατρική παράσταση που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία με αφορμή χθεσινή μου τοποθέτηση για τις ασφαλιστικές εισφορές. Ξεκαθάρισα από το πρωί ότι αναφερόμουν σε προσωπικές θέσεις αρχής και όχι στις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που είναι δημοσιευμένες εδώ και καιρό. Οι συκοφαντίες της Νέας Δημοκρατίας περί ‘κρυφής ατζέντας” είναι φαιδρές. Η Αριστερά μιλά πάντα τη γλώσσα της αλήθειας. Αν υπήρχε κρυφή ατζέντα, θα τη φανέρωνα αυτόβουλα δυο μέρες πριν από τις εκλογές;
Η ζημιά όμως γίνεται, με όργανο την μηντιακή παντοκρατορία της δεξιάς. Δεν θα τη διευκολύνω. Άλλωστε η εμπλοκή μου στην πολιτική δεν έγινε ποτέ με όρους προσωπικού συμφέροντος, αλλά προσφοράς. Εγκατέλειψα το Ευρωκοινοβούλιο όταν προσκλήθηκα στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ανέλαβα με άγνοια κινδύνου την καυτή πατάτα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.
Αναλαμβάνω πλήρως την πολιτική ευθύνη για τη χθεσινή μου τοποθέτηση και δηλώνω ότι αποσύρομαι από την εκλογική μάχη».

 

Άγρια κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ

 

Για «κρυφή ατζέντα νέας φοροεπιδρομής» κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ακης Σκέρτσος, λίγο πριν στηθούν οι κάλπες της 21ης Μαΐου.

 

«Ο κ. Μητσοτάκης και ο μηχανισμός διαστρέβλωσης της Ν.Δ. επιχειρούν, για άλλη μια φορά, να ξεγελάσουν τους πολίτες», απαντά η Πόπη Τσαπανίδου.

 

Τσίπρας: Εκτός προγραμματικού πλαισίου ΣΥΡΙΖΑ η δήλωση Κατρούγκαλου

 

Η χθεσινή δήλωση του Γιώργου Κατρούγκαλου, περί ασφαλιστικών εισφορών, χαρακτηρίζεται από τον Αλέξη Τσίπρα ως εκτός προγραμματικού πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αυτό είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο in.gr παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργου Κατρούγκαλου για επαναφορά της αύξησης 20% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

«Θέλω να ξεκαθαρίσω: δεν υπάρχει καμία αύξηση εισφορών στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Καμία αύξηση εισφορών. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν αλλαγές στη ζωή τους, αλλά οι αλλαγές θα είναι θετικές», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο in.gr, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από τις δηλώσεις του πρώην Υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Γιώργου Κατρούγκαλου για επαναφορά της αύξησης 20% στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών.

 

«Από την αύξηση του αφορολογήτου ορίου στα 10.000 ευρώ, από την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, από την μείωση του ΦΠΑ και του ΕΦΚ που θα μειώσει τις τιμές και από τη ρύθμιση χρεών» είναι μερικά από τα μέτρα του προγράμματος του που περιέγραψε από πλευράς του ο κ. Τσίπρας.

 

«Είμαι απόλυτα κάθετος σε αυτό. Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο εδώ και 20 μέρες», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και συνέχισε λέγοντας πως «είναι λαθροχειρία μεγάλη και unfair λίγες ώρες πριν τις εκλογές με fake news να πάμε να κερδίσουμε ψήφους» . «Καμία αύξηση των εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

 

«Η μεσαία τάξη, με μεγάλες θυσίες, πλήρωσε πανάκριβα την κρίση και τις αλαζονικές πολιτικές του κ. Μητσοτάκη που δεν νοιάστηκε. Η μεσαία τάξη λοιπόν μόνο ελαφρύνσεις δικαιούται», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Όπως αναφέρεται:

 

«Το Συμβόλαιο Αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι απόλυτα σαφές ως προς αυτό. Είναι το συλλογικό μας όραμα, η ηθική μας υποχρέωση, που μας δεσμεύει να το κάνουμε πράξη. Όποιος παρεκκλίνει από το Συμβόλαιο Αλλαγής, είτε συνειδητά, είτε από λάθος, θέτει εαυτόν εκτός της συλλογικής προσπάθειας για τη μεγάλη αλλαγή.

 

Ο ελληνικός λαός την Κυριακή θα κληθεί να προσυπογράψει με την ψήφο του το Συμβόλαιο Αλλαγής και Εμπιστοσύνης και μόνο αυτό. Και να μας κρίνει από την υλοποίησή του».

 

Τσαπανίδου: Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη

 

«Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας», ξεκαθάρισε εκ νέου η Πόπη Τσαπανίδου, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για ψέματα.

 

«Αφού ο κ. Μητσοτάκης κατάντησε τη μεσαία τάξη να ζει με κουπόνια, προσπαθεί να διασωθεί την τελευταία στιγμή λέγοντας ψέματα για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Καμία επιβάρυνση φορολογική ή ασφαλιστική στη μεσαία τάξη, τους ελεύθερους επαγγελματίες ή τους αυτοαπασχολούμενους δεν προβλέπει το πρόγραμμά μας.

 

Αντιθέτως, ελαφρύνσεις προβλέπει και προστασία των εισοδημάτων και της περιουσίας τους, σε ένα συμβόλαιο με τους πολίτες που αποτελεί δέσμευση. Η μεσαία τάξη ξέρει κ. Μητσοτάκη», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου και υποψήφια με το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Άλλα τέσσερα χρόνια ΝΔ, σημαίνουν άλλα τέσσερα χρόνια φορολεηλασία, κουπόνια και πλειστηριασμοί».

 

Καταλήγοντας η Πόπη Τσαπανίδου υπογράμμισε: «Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή, ανάσα στη μεσαία τάξη».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ