Η Ανδραβίδα το νέο... Ιντσιρλίκ!

Την Ανδραβίδα επιλέγει η ηγεσία των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες αμερικανικών και ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης, για τη μεταστάθμευση του προσωπικού που βρίσκεται στην Αμερικανική Βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία.

 

Λόγω των διαφαινόμενων γεωπολιτικών ανακατατάξεων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, όπως όλα έδειχναν τα τελευταία χρόνια, με την αλλαγή των ισορροπιών, οι Αμερικανικές δυνάμεις είχαν από καιρού λάβει την απόφαση να εγκαταλείψουν τη βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία και μεταστάθμευση των δυνάμεών τους. Άγνωστη παρέμενε όμως, η απόφαση για τη νέα βάση που επρόκειτο να επιλέξουν στην περιοχή, δεδομένων όλων των εξελίξεων.

 

Όπως φαίνεται, απόφαση είναι: Ελλάδα και Σαουδική Αραβία. Έτσι, μετά την γνωστή πλέον, αναβάθμιση του ρόλου της Αμερικανικής βάσης στη Σούδα και την Αλεξανδρούπολη, είναι η σειρά της αεροπορικής βάσης στην Ανδραβίδα, να αναβαθμίσει το ρόλο της.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ιντσιρλίκ φιλοξενούνται συνολικά 5.000 άνδρες και γυναίκες των Αμερικανικών Δυνάμεων και οι, ως τώρα, πληροφορίες, κάνουν λόγο για τη μεταφορά αρκετών στη βάση της Ανδραβίδας, που θεωρείται τόσο ασφαλής, όσο και εγγύς στο κέντρο των διαφαινόμενων εξελίξεων στην περιοχή της Συρίας και της ανατολικής Μεσογείου.

 

Η απόφαση αυτή, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα σημάνει τη συνολική σημαντική αναβάθμιση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας τόσο στα Βαλκάνια, όσο και στην ανατολική Μεσόγειο, γενικότερα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ