«Καμπάνα» 3.300 ευρώ σε καταστήματα για μη χρήση μάσκας και 11.000 για παρεμπόριο

Πρόστιμα συνολικού ύψους 3.300 ευρώ, επιβλήθηκαν σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατά τη διάρκεια των ελέγχων για τον κορονοϊό, από την περασμένη Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, για μη χρήση μάσκας από τους εργαζόμενους.

 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τα παραπάνω πρόστιμα επιβλήθηκαν από τη Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙΜΕΑ) κατά τη διάρκεια 108 ελέγχων για την τήρηση των μέτρων περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, σε Αττική, Λουτράκι και Θεσσαλονίκη.

 

Πρόστιμα 11.000 ευρώ για παρεμπόριο

 

Στο μεταξύ, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, στο σύνολο της επικράτειας:

 

  1. Κατά το χρονικό διάστημα από 06.09.2021 έως και 12.09.2021 πραγματοποιήθηκαν, συνολικά, 298 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 16 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο.
  2. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, οι επιχειρήσεις της ΔΙΜΕΑ για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου πραγματοποιήθηκαν σε Αττική και Πελοπόννησο.
  3. Επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 11.000 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου, για την αντιμετώπιση της παράνομης διακίνησης απομιμητικών/παραποιημένων προϊόντων και στο πλαίσιο της νομοθεσίας που αφορά τη χρήση τερματικού αποδοχής καρτών και μέσων πληρωμής με κάρτα (POS).
  4. Κατασχέθηκαν 70 τεμάχια απομιμητικών ειδών, που πωλούνταν από ηλεκτρονικά καταστήματα (e-shop). Από το υπουργείο σημειώνεται ότι οι έλεγχοι συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς στο σύνολο της επικράτειας.