Κοτζιάς, υπουργός Εξωτερικών, συνέντευξη, Α' πρόγραμμα, Τουρκία, προκλήσεις, Σκόπια, Αλβανία, ονομασία, οριοθέτηση, θαλάσσιες ζώνες

Κοτζιάς προς Τουρκία: "Η Ελλάδα δεν είναι ουτε Ιράκ, ούτε Συρία" (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βαρυσήμαντη συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παρεχώρησε χθες, στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

 

Η συνέντευξη είναι η πρώτη μετά τη σκληρή δήλωση από την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, αναφορικά με τις προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, την οποία ο Νίκος Κοτζιάς χαρακτηρίζει ως "την ισχυρότερη δήλωση της Ε.Ε. ως αναφορά στην Τουρκία".

 

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών απαντά σε όλα σχεδόν τα θέμα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, τα οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή ανοικτά και όλα σε πλήρη εξέλιξη, όπως είναι οι διαπραγματεύσεις με την Αλβανία για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών, οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία των Σκοπίων και φυσικα, οι εξελίξεις στο μέτωπο των τουεκικών προκλήσεων, τόσο στο Αιγαίο, όσο και στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 

Μια συνέντευξη που πρέπει να ακούσουμε όλοι οι Έλληνες για να γνωρίζουμε τις τελευταίες εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ