Μακρόν: «Η Γαλλία είναι έτοιμη να χτυπήσει στόχους, όπου φυλάσσονται χημικά»!

Σαφές και αυστηρό μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ και τις συμμαχικές προς αυτόν χώρας (συμπεριλαμβανομένης φυσικά της Ρωσίας) έστειλε χθες από την Ινδία όπου βρίσκεται, ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, περί του τι θα πράξει η Γαλλία σε περίπτωση χρήσης χημικών όπλων στα πεδία μαχών της Συρίας, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε ότι η Γαλλία είναι έτοιμη να χτυπήσει στόχους στους οποίους φυλάσσονται ή κατασκευάζονται χημικά όπλα στη Συρία!

 

Αν και στο παρελθόν έχουν υπάρξει ανάλογες δηλώσεις από ηγέτες Δυτικών κρατών στην περίπτωση που θα γινόταν χρήση χημικών όπλων στη Συρία, φαίνεται πως αυτή τη φορά η κατάσταση που επικρατεί στην Ανατολική Γκούτα, προάστιο της Δαμασκού, στην οποία βρίσκονται πολιορκημένοι αντικαθεστωτικοί και άμαχοι, οδηγεί τον Γάλλο πρόεδρο να ανεβάσει τους τόνους και ενδεχομένως να πραγματοποιήσει την απειλή του.

 

 

Το 2013 η Συρία είχε υπογράψει μια συμφωνία παράδοσης του χημικού οπλοστασίου της, ωστόσο έκτοτε έχει γίνει από όλες τις πλευρές εκτεταμένη χρήση αερίου χλωρίνης κατά πολιτικών στόχων και αμάχων.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ