Μεταφορά του Αγίου Φωτός σε 17 προορισμούς στην Ελλάδα από την Aegean και την Olympic Air

Η μεταφορά του Αγίου Φωτός θα γίνει και φέτος από την Aegean Airlines, που εκτός από τις προγραμματισμένες της πτήσεις, θα επιχειρήσει με τρία επιπλέον αεροσκάφη (που δεν κάνουν εμπορικές πτήσεις), τη μεταφορά του σε όσο το δυνατόν περισσότερους προορισμούς ανά τη χώρα. Συνολικά, η Aegean και η θυγατρική της Olympic Air θα μεταφέρουν το 'Αγιο Φως σε 17 προορισμούς.

 

 

 

Τα αεροσκάφη, τα οποία θα αναχωρήσουν αμέσως μετά την άφιξη του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα, θα επιχειρήσουν προς τρεις διαφορετικούς γεωγραφικούς τομείς και συγκεκριμένα: Ένα προς Αιγαίο, ένα προς Ιόνιο και ένα προς Κεντρική και Ανατολική Ελλάδα.

 

 

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν πτήσεις αποκλειστικά και μόνο για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός προς: Κεφαλονιά, Ιωάννινα, Σάμο, Χίο, Λάρισα, και Λήμνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας και σε συνδυασμό με την ώρα άφιξης της αποστολής από τα Ιεροσόλυμα, η προγραμματισμένη ώρα άφιξης στον τελευταίο προορισμό για κάθε τομέα, θα είναι κατά προσέγγιση από τις 20:10 έως και τις 21:15.

Το Μεγάλο Σάββατο, 7 Απριλίου 2018, τα δρομολόγια των έκτακτων πτήσεων για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός, θα πραγματοποιηθούν ως κάτωθι:

 

 

Δρομολόγιο Αθήνα - Λάρισα (ATH-LRA) 19.20 -20.12

Λάρισα - Λήμνος (LRA - LXS) 20.20 - 21.12

Λήμνος - Αθήνα (LXS - ΑΤΗ) 21:20 - 22:00

Αθήνα - Σάμος (ATH-SMI) 19:20 - 20:10

Σάμος - Χίος (SMI - JKH) 20:17 - 20:45

Χίος - Αθήνα (JKH - JMK ) 20:52 - 21:35

 Αθήνα - Κεφαλονιά (ATH - EFL) 19:30 - 20:38

Κεφαλονιά - Ιωάννινα (EFL - ΙΟΑ) 20:45 - 21:05

Ιωάννινα - Αθήνα (EFL - ΑΤΗ) 21:10 - 22:15

 

 

Παράλληλα, η μεταφορά του Αγίου Φωτός το Μεγάλο Σάββατο, θα γίνει και με τις 11 προγραμματισμένες πτήσεις της Aegean και της Olympic Air προς Σαντορίνη, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Χανιά, Κω, Ρόδο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο και Μύκονο.

 

Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, το Μεγάλο Σάββατο το πλήρωμα καμπίνας όλων των πτήσεων εξωτερικού προς Ελλάδα και όλων των πτήσεων του εσωτερικού δικτύου της Aegean και της Olympic Air θα προσφέρει σε όλους τους επιβάτες πασχαλινές λαμπάδες, ενώ τηρώντας τα έθιμα από σήμερα έως και τη Μεγάλη Παρασκευή προσφέρει νηστίσιμο μενού, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα θα προσφερθεί εορταστικό μενού καθώς και πασχαλινό τσουρέκι σε όλους τους επιβάτες όλων των πτήσεων του δικτύου της εταιρείας. 

 

cnn.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ