Μητσοτάκης: Σύντομα οι πολίτες θα βλέπουν τις μεταρρυθμίσεις στο ΕΣΥ

Επίσκεψη στο υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Η κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και η πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού και  προσωπικού στο επίκεντρο της συζήτησης.

 

Το Υπουργείο Υγείας επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργικό γραφείο συζητήθηκαν τα βασικά θέματα που απασχολούν τον τομέα της υγείας όπως η κτιριακή αναβάθμιση των νοσοκομείων και η άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.

 

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, πρώτο απ’ όλα είναι η μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών κατά τη διάρκεια των εφημεριών. Με τρεις τρόπους προσπαθούν να επιτύχουν αυτή τη μείωση. Ο ένας είναι η ενίσχυση σε προσωπικό και μάλιστα επιταχύνονται οι διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, νοσηλευτών και γιατρών.

 

Ο δεύτερος είναι η κτιριακή αναβάθμιση των τμημάτων, όπου θα διατεθούν πολλά χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης και το τρίτο θέμα είναι αυτό της αναμόρφωσης των εφημεριών, ούτως ώστε στα πολύ μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας που υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση λόγω αθρόας προσέλευσης των ασθενών, να υπάρξει αποφόρτιση.

 

Επίσης το θέμα της ενίσχυσης σε προσωπικό και των Κέντρων Υγείας του τομέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ούτως ώστε να φτάνουν στα νοσοκομεία μόνο όσοι χρειάζονται και όχι για πολύ απλές παθήσεις που μπορούν να αντιμετωπιστούν σε Κέντρα Υγείας και σε προσωπικό γιατρό.

 

Eπίσκεψη Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Υγείας

 

Άρα λοιπόν να γίνεται η κατηγοριοποίηση ουσιαστικά των περιστατικών, έτσι ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια κέντρα, όπου μπορεί να παρασχεθεί αυτή ακριβώς η θεραπεία ή η νοσηλεία.

 

«Η δραστική μεταρρύθμιση στον τομέα της Υγείας είναι από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης και αυτό φαίνεται από την πρώτη ημέρα της διακυβέρνησής μας», ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Υγείας.

 

Ο πρωθυπουργός στάθηκε στα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην Υγεία κατά την περίοδο της πανδημίας, και τόνισε ότι οι πολίτες θα αρχίσουν να βλέπουν τις αλλαγές που έχει προγραμματίσει η κυβέρνηση.

 

«Μετά τον κορονοϊό φάνηκαν προβλήματα κι εμείς από τη πλευρά μας φροντίσαμε να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες και να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις που οι πολίτες θα αρχίσουν να τις βλέπουν στην καθημερινότητά τους.

 

Η κυβέρνηση έχει προχωρήσει στα νοσοκομεία σε προσθήκες τεχνολογικού εξοπλισμού, σε προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού, αλλά και στην επίτευξη αντιμετώπισης προβλημάτων σε άγονες και ορεινές περιοχές της χώρας μας.

 

Θέλω να κάνω ιδιαίτερη μνεία στον τρόπο λειτουργίας της Δημόσιας Υγείας, αλλά και να αναφέρω ότι η Υγεία δεν αρχίζει και τελειώνει στην πόρτα ενός νοσοκομείου. Έχουμε προχωρήσει σε συγκεκριμένα προγράμματα που θα πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες. Συνεχίζουμε τη δουλειά που έχουμε ξεκινήσει. Η πανδημία του κορωνοϊού μας «ανάγκασε» να αποκτήσουμε εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο θέμα».

 

«Να ακούμε τους ασθενείς για να μας λένε τι κάνουμε καλά και τι όχι», συμπλήρωσε στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός.

 

Γεωργιάδης: Το πρώτο εξάμηνο του 2024 πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια

 

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως«είχαμε την ευκαιρία να κάνουμε μια εποικοδομητική συζήτηση για την επισκόπηση των μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί η κυβέρνηση, τις μεγαλύτερες στο ΕΣΥ τα τελευταία χρόνια».

 

«Και αυτό αρχίζει να φαίνεται από την απόδοση των νοσοκομείων το πρώτο εξάμηνο του 2024 καθώς πετύχαμε τον μεγαλύτερο αριθμό διενεργηθέντων χειρουργείων εδώ και χρόνια» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

 

Όπως είπε με τον πρωθυπουργό «συζητήσαμε για προσωπικό, εφημερίες και άγονες περιοχές και βρήκαμε λύσεις που δεν είχαμε σκεφτεί. Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να κάνουμε τη ζωή λίγο καλύτερη, θα έχουμε πετύχει στην αποστολή που μας έχει ανατεθεί».

 

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ