Ο ένας δουλεύει τον άλλο και ο κόσμος θα πληρώνει το ρεύμα… χρυσάφι

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην αγορά της ενέργειας και στα τιμολόγια του ρεύματος – Η κυβέρνηση έβαλε πλαφόν στο πάγιο και οι πάροχοι αύξησαν τα τιμολόγια

 

Τελικά το βαρέλι δεν φαίνεται να έχει πάτο και δυστυχώς αυτό το περίφημο «χρηματιστήριο ενέργειας» θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά.

 

Κράτος και ιδιώτες πάροχοι παίζουν ένα απίστευτο παιχνίδι «του σκύλου με τη γάτα» και ο μεγάλος χαμένος είναι ο καταναλωτής που θα δει τα τιμολόγια του Αυγούστου να αυξάνουν ακόμα περισσότερο.

 

Για να καταλάβετε τι συμβαίνει: Το πλαφόν των 5 ευρώ στο πάγιο που νομοθέτησε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αλλάζει και προς τα πάνω τα τιμολόγια των παρόχων για τον Αύγουστο. Πολλές εταιρείες είχαν υποτίθεται συγκρατήσει την ονομαστική χρέωση της κιλοβατώρας, βάζοντας όμως στα προγράμματά τους αυξημένο πάγιο. Τώρα, με την υποχρέωση να έχουν πάγιο ως 5 ευρώ το μήνα, το παιχνίδι αλλάζει και ανακοινώνουν ανεβασμένες τιμές για να καλύψουν το «κούρεμα» που υπέστησαν με το πλαφόν.

 

Ταυτόχρονα χρυσώνουν το χάπι στους καταναλωτές λέγοντας ότι «η ελευθερία αλλαγής προμηθευτή είναι απόλυτη». Δηλαδή ο καταναλωτής μπορεί να αλλάξει πάροχο χωρίς να δεσμεύεται από πιθανές ρήτρες των συμβολαίων που έχει υπογράψει.

Μιλάμε για το άκρον άωτον της κοροϊδίας αφού οι τελικές τιμές είναι πάνω - κάτω οι ίδιες. Αυτοί που έχουν χαμηλό πάγιο, έχουν αυξήσει την κιλοβατώρα και το αντίθετο… Κι εμείς δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο από το να ψάχνουμε κάθε μέρα για νέο πάροχο! Να βρίσκουμε ποιος είναι πιο φθηνός κατά 0,0001% για να πάμε σε αυτόν. Κοινώς θα δουλευόμαστε όλοι μεταξύ μας…

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ