Ο Ν. Γκρούεφσκι πέταξε ποτήρι εναντίον του Προέδρου της Βουλής, μέσα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων

Ένα ποτήρι με νερό πέταξε ο πρώην πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νικολά Γκρούεφσκι, κατά του Προέδρου της Βουλής, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλίου της χώρας, για τη συζήτηση νομοσχεδίου που αφορούσε στη χρήση της Αλβανικής γλώσσας.

 

Ο Νικολά Γκρούεφσκι έκλεισε τη συνέχεια το μικρόφωνο του Προέδρου, ενώ με την επέμβαση των ανδρών ασφαλείας δεν ήρθαν στα χέρια οι δυο πολιτικοί. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του συγκεκριμένου νομοσχεδίου αξίζει να σημειωθεί ότι κατατέθηκε πλήθος τροπολογιών.

 

Με τον τρόπο αυτό ο Νίκολα Γκρούεφσκι επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο μετά από καιρό και έκανε αισθητή την παρουσία του επιτιθέμενος στον προεδρεύοντα, Ταλάτ Τζαφέρι. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου που προκάλεσε χτυπούσε επίμονα το κουδούνι, αγνοώντας την ανακοίνωση του Προέδρου, ενώ παράλληλα δεν δίστασε να ανέβει στην έδρα και να του τραβήξει τα χαρτιά.

 

Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ (που πρόσκειται στο κόμμα του Γκρούεφσκι), σε διάγγελμα του αργά το βράδυ γνωστοποίησε ότι δεν πρόκειται να υπογράψει το προεδρικό διάταγμα για το νομοσχέδιο που ψήφισε η Βουλή. Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε ότι κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου δεν τηρήθηκαν οι κανονισμοί της Βουλής, ενώ ισχυρίστηκε για μία ακόμη φορά ότι το νομοσχέδιο προσκρούει στις διατάξεις του Συντάγματος της ΠΓΔΜ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ