Όλα λειτούργησαν «τέλεια» στη φωτιά στη Ρόδο, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ναυτιλίας, Γιάννη Παππά

Την ώρα που κάτοικοι και εθελοντές στη Ρόδο καταγγέλλουν καθημερινά την έλλειψη συντονισμού στις επιχειρήσεις κατάσβεσης της μεγάλης φωτιάς που καίει το νησί για 8η μέρα, σήμερα, ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Παππάς μάς ενημερώνει ότι όλα λειτούργησαν τέλεια. Και οι εκκενώσεις μέσω του 112, αλλά και σε ό,τι άλλο αφορά τη μεγάλη φωτιά στο νησί των Δωδεκανήσων.

 

«Είναι δυνατόν στο ένα πεδίο να λειτουργήσεις τέλεια και στο άλλο πεδίο να μην λειτουργείς τέλεια;», αναρωτήθηκε ο υφυπουργός Ναυτιλίας, αφού προηγουμένως οι παρουσιαστές της εκπομπής του ΣΚΑΪ, Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας, είχαν παραδεχθεί ότι λειτούργησε, όντως, σωστά το 112.

 

Όλα τέλεια, εν ολίγοις.

 

 

Ο Ιωάννης Παππάς διέψευσε, επίσης, τη δορυφορική εικόνα που έδωσε χθες το μεσημέρι (στις 12:30) ο δορυφόρος SENTINEL 2, σύμφωνα με την οποία υπολογίστηκε ότι 107.000 στρέμματα είχαν γίνει στάχτη, διέψευσε και τις χθεσινοβραδινές πληροφορίες για 143.000 στρέμματα καμένης γης και μίλησε για 58.000 στρέμματα.

 

«Είναι υπερβολές τα 150.000 στρέμματα» δήλωσε ο Γιάννης Παππάς και πρόσθεσε: «Εγώ ξέρω μέχρι χθες (σ.σ. Δευτέρα) το βράδυ για 58.000 στρέμματα. Αυτό από το συντονιστικό της πυροσβεστικής».