Παπαχριστόπουλος: Μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή ο Κλεισθένης

Ως μεγάλη μεταρρυθμιστική τομή, η οποία θα επιφέρει τεράστιες θετικές αλλαγές, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον «Κλεισθένη» ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

 

 

«Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, η επιχειρούμενη αλλαγή γίνεται πεδίο πολιτικής αναμέτρησης. Και είναι μεγάλη η πολιτική αναμέτρηση, γιατί πραγματικά κάτι καινούριο πάει να γίνει» ανέφερε από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

 

 

Υπεραμυνόμενος, παράλληλα, της απλής αναλογικής, υπογράμμισε την ανάγκη «να αλλάξει το δημαρχο-κεντρικό ή περιφερειο-κεντρικό σύστημα που ενισχύει ένα άτομο».

 

 

«Για ένα μεγάλο κομμάτι ανθρώπων που δεν πονάει την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι το σκαλοπάτι για το επόμενο βήμα στην πολιτική» έσπευσε να προσθέσει.

 

 

Ο κ. Παπαχριστόπουλος αναγνώρισε, επιπλέον, την ανάγκη να δοθεί η δυνατότητα ψήφου στους κατοίκους του εξωτερικού, διευκρινίζοντας πάντως ότι «αυτό δεν έχει σχέση με έναν ομογενή, ο οποίος ζει πάνω από 20, 25, 30 και 40 χρόνια εκτός Ελλάδας και δεν έχει αίσθηση της σημερινής πραγματικότητας της χώρας»

 

.

Αναφορικά με την κατάτμηση της Β΄ Αθήνας, ο ειδικός αγορητής των ΑΝΕΛ έκανε λόγο για «σημαδεμένη τράπουλα» και «βαρόνους της ΝΔ» που αντιδρούν, γιατί είχαν μάθει να εκλέγονται εύκολα. «Ήταν σημαδεμένη από την αρχή. Κάποιοι ήταν νεροκουβαλητές, πήγαιναν να φέρουν μερικές ψήφους και κανόνιζε η νομενκλατούρα ποιοι είναι ελεγχόμενοι να μπουν» τόνισε χαρακτηριστικά.

 

 

 

naftemporiki.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ