Παραλήρημα προπαγάνδας από τον τουρκικό τύπο

Παραλήρημα του τουρκικού τύπου επεφύλασσε η “επόμενη ημέρα” της περιόδου των εντάσεων και του “τουρκικού” τσαμπουκά στην ανατολική Μεσόγειο.

 

Ένα παιχνίδι που ξέρει καλά το τουρκικό καθεστώς, αφού αποτελεί βασικό εργαλείο όλων των ολοκληρωτικών καθεστώτων: Την προπαγάνδα.

 

«Πανικό προκάλεσε η κίνηση της Τουρκίας… «Το κύρος μας “μπορεί να “διαταραχθεί”, είπαν», είναι ο τίτλος της Χουριέτ, η οποία αναφέρει ότι τον Μάρτιο η Τουρκία με το νέο γεωτρύπανο που αγόρασε θα ξεκινήσει δραστηριότητες έρευνας στην Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για το DeepSea Metro 2, , προηγμένης τεχνολογίας, το οποίο φέρεται να αγόρασε από τη Νότια Κορέα. Μόλις γίνουν οι τεχνικές διαδικασίες και οριστεί το νέο όνομα του αναμένεται να πάει στην περιοχή, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, δημοσιεύοντας ταυτόχρονα και χάρτη της ΑΟΖ που διεκδικεί η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο!

 

Παράλληλα, Τούρκος αξιωματούχος, τον οποίο η εφημερίδα δεν κατονομάζει χαρακτηρίζει «απαράδεκτη τη στάση των Ελληνοκυπρίων στο θέμα της ενέργειας» και καλεί την Ελληνοκυπριακή πλευρά «να συνέλθει καθώς το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία των τουρκοκυπρίων και των ελληνοκυπρίων».

 

Το άκρως ανησυχητικό πάντως, είναι ότι ο τουρκικός Τύπος, στο σύνολό του, αναφέρει ότι αυξάνεται η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και αναφέρεται εκτενώς και στα σημερινά δημοσιεύματα των ελληνικών και κυπριακών εφημερίδων και ιστοσελίδων.

 

Η εφημερίδα Μιλλιέτ με τίτλο «Ελληνικές και ελληνοκυπριακές ιστοσελίδες το ανακοίνωσαν. Άρχισε το ξήλωμα (της πλατφόρμας)» αναφέρει ότι η κρίση συνεχίζεται εδώ και 12 μέρες.

 

Η Ακσάμ με τίτλο ο «Ο Ελληνοκυπριακός τύπος: 48 κρίσιμες ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο». Σύμφωνα με την εφημερίδα ο ελληνοκυπριακός Τύπος παραδέχεται ότι «οι Ελληνοκύπριοι βρίσκονται σε δύσκολη θέση και ότι η Τουρκία εμπόδισε τη γεώτρηση.

 

Τέλος, το CNN Turk γράφει ότι η ένταση στη Μεσόγειο κλιμακώνεται, ενώ επικαλείται σχόλιο ανώτατου Τούρκου αξιωματούχου στο πρακτορείο Ντογάν ότι «η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς στο θέμα της ενέργειας είναι απαράδεκτη» και πως «οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να συνέλθουν, καθώς το φυσικό αέριο είναι κοινή αξία των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ