ΠαΣοΚ -Πελοπόννησος: «Είσαι ένας Γκέμπελς!» – «Σφαγή» Κωνσταντινόπουλου με Γιαννακούρα

Με άγρια σφοδρότητα συνεχίζεται η έντονη εσωκομματική διαμάχη στο ΠαΣοΚ στην Πελοπόννησο μεταξύ του βουλευτή Αρκαδίας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του υποψηφίου βουλευτή και πρώην αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννακούρα.

 

Όλα ξεκίνησαν πριν περίπου 10 ημέρες. Σε σύσκεψη στην περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσία του προέδρου του ΠαΣοΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, για τις περιφερειακές εκλογές, ο κ. Κωνσταντινόπουλος φωτογράφισε τον Γιαννακούρα ότι προτίθεται να στηρίξει τον Πέτρο Τατούλη (του οποίου διατέλεσε αντιπεριφερειάρχης) στις αυτοδιοικητικές εκλογές και όχι τον Δημήτρη Κουτσούλη, τον υποψήφιο της Χαριλάου Τρικούπη. Μάλιστα, τότε, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ζήτησε διαγραφές στελεχών του ΠαΣοΚ που συμμετέχουν σε αντίπαλα περιφερειακά και δημοτικά ψηφοδέλτια.

 

Έκτοτε μαίνεται μια άγρια πολιτική και όχι μόνο κόντρα μεταξύ Κωνσταντινόπουλου και Γιαννακούρα. Μάλιστα, ο δεύτερος, «χτύπησε» με μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook, στην οποία χαρακτήρισε «γκεμπελίσκο της Πελοποννήσου» τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τον οποίο κατηγορεί ότι λασπολογεί εναντίον του διασπείροντας ψεύδη και διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με ανήθικες πρακτικές, ενώ επιλέγει να απαντήσει σε όλα.

 

«Είχα αποφασίσει για μεγάλο διάστημα να μην απαντήσω στις αθλιότητες του κ. Κωνσταντινόπουλου και να μην τον ακολουθήσω στο τοξικό πολιτικό κλίμα που τον χαρακτηρίζει. Στόχος μου ήταν και είναι, οι παρεμβάσεις μου να έχουν πάντα ως γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία της αγαπημένης μου Αρκαδίας, καθώς και του ΠΑΣΟΚ που ανήκω από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα . Δυστυχώς όμως, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με ανήθικες πρακτικές έχει και ένα όριο, και οφείλω να απαντήσω στα ψεύδη που αναφέρει στις δημοσιεύσεις του για το πρόσωπο μου», υποστηρίζει με την παρέμβασή του ο κ. Γιαννακούρας, πρώτος επιλαχών του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία και πρώην αντιπεριφερειάρχης, ο «Σουλτάνος» της Πελοποννήσου, σύμφωνα με την περιγραφή του αντιπροέδρου της βουλής.

 

Τέλος, ο Γιαννακούρας ζήτα από το ΠαΣοΚ να πάρει θέση και «να προστατέψει εμένα και τα υπόλοιπα στελέχη που θίγονται πολιτικά, προσωπικά και ηθικά από αυτές τις γκεμπελίστικες πρακτικές του κ. Κωνσταντινόπουλου».

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γιαννακρούρα:

 

Ένα από τα μεγάλα «όπλα» των ναζί του Χίτλερ ήταν ο υπουργός προπαγάνδας του, ο Γκέμπελς. Κύριο χαρακτηριστικό του, που το ονομάζουμε «Γκεμπελισμός», είναι όταν κάποιος προπαγανδίζει μία γνώμη / άποψη / ιδέα με ύπουλα μέσα, χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία και με την τακτική της συνεχούς επανάληψης των ίδιων πραγμάτων, για να πείσει όλο και περισσότερους. Στον πολιτικό κόσμο της Πελοποννήσου, μέγας θιασώτης του Γκεμπελισμού, αποτελεί εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, δυστυχώς, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος

 

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Κωνσταντινόπουλος, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κυρίως όταν «πιέζεται» πολιτικά αυτός και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί, μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook, εξαπολύει γκεμπελίστικου τύπου επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων της Πελοποννήσου. Ο πιο συχνός στόχος των επιθέσεων του αποτελεί το πρόσωπό μου, αν και δεν τολμάει να με κατονομάσει ευθέως, παρά μόνο αρκείται σε φωτογράφιση μου – κλασικό δείγμα και αυτό της τέχνης της λασπολογίας.

 

Είχα αποφασίσει για μεγάλο διάστημα να μην απαντήσω στις αθλιότητες του κ. Κωνσταντινόπουλου και να μην τον ακολουθήσω στο τοξικό πολιτικό κλίμα που τον χαρακτηρίζει. Στόχος μου ήταν και είναι, οι παρεμβάσεις μου να έχουν πάντα ως γνώμονα την πρόοδο και την ευημερία της αγαπημένης μου Αρκαδίας, καθώς και του ΠΑΣΟΚ που ανήκω από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα . Δυστυχώς όμως, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας με ανήθικες πρακτικές έχει και ένα όριο, και οφείλω να απαντήσω στα ψεύδη που αναφέρει στις δημοσιεύσεις του για το πρόσωπο μου.

 

 

1ο Ψέμα Κωνσταντινόπουλου:

 

«Ο Γιαννακούρας δεν στήριξε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 2015 (με κίνδυνο να χάσει την έδρα από την ΧΑ), αλλά την Εύη Τατούλη και τη ΝΔ (υπάρχει και βίντεο)!»

Ας δούμε λοιπόν τι αναφέρει το περιβόητο βίντεο, που επικαλείται ο κ. Κωνσταντινόπουλος από την επίσκεψη της κα. Εύης Τατούλη στο γραφείο μου στην περιφέρεια Πελοποννήσου στις 15/1/2015. Άρθρο και βίντεο στο link: https://www.arcadiaportal.gr/…/synantisi-eyis-tatoyli…

 

«Μπορεί να έχουμε διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και η μία έδρα θέλω να είναι στο ΠΑΣΟΚ, αλλά υπάρχουν και άλλες δύο έδρες, τη μία εκ των δύο, εύχομαι να την πάρει η Εύη.»!

 

Μάλιστα, ο κ. Κωνσταντινόπουλος για να υποστηρίξει τα ανεκδιήγητα ψεύδη του ακυρώνει ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό! Διότι, ακριβώς 7 μέρες μετά, στις 22/1/2015 με επισκέφτηκε ο ίδιος στο γραφείο μου και με ευχαρίστησε δημόσια για τη στήριξη μου στο ΠΑΣΟΚ και στην από κοινού προσπάθεια που κάναμε για να πάρει το ΠΑΣΟΚ την 3η έδρα στην Αρκαδία και όχι η ΧΑ. (άρθρο με τίτλο «Γιαννακούρας: Να βγει 3ο κόμμα στην Αρκαδία το ΠΑΣΟΚ και όχι η Χρυσή Αυγή» και βίντεο στο link: https://www.arcadiaportal.gr/…/giannakoyras-na-vgei-3o…)

 

Χαρακτηριστικό το παρακάτω απόσπασμα:

 

«Ο αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κ. Κωνσταντινόπουλο και εξέφρασε την επιθυμία του να βγει τρίτο κόμμα στην Αρκαδία το ΠΑΣΟΚ και όχι η Χρυσή Αυγή.

 

“Ο ευαίσθητος και δημοκρατικός λαός της Αρκαδίας θα επιλέξει το δημοκρατικό κόμμα”

 

Από τη μεριά του, ο κ. Κωνσταντινόπουλος τον ευχαρίστησε για τη στήριξή του και για τα καλά του λόγια. Αναφέρθηκε και αυτός στην πολύ καλή συνεργασία.»

 

Είναι απολύτως εμφανές και από τις δυο αυτές συναντήσεις ότι στήριξα με όλες μου τις δυνάμεις το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές του 2015 (όπως και σε όλες τις εκλογές από το 1974 μέχρι και σήμερα). Πρέπει όλοι να αναρωτηθούμε πώς γίνεται το 2015 ο κ. Κωνσταντινοπουλος να με ευχαριστεί δημόσια αλλά το 2023 να δηλώνει ότι δεν στήριξα το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

 

 

2ο Ψέμα Κωνσταντινόπουλου:

 

«Πανηγύριζε στην πλατεία Αγίου Βασιλείου, έξω από το εκλογικό κέντρο, το βράδυ που το ΠΑΣΟΚ κατέγραψε 4,6% πανελλαδικά».

 

Τα λόγια είναι περιττά μπροστά και σε αυτό το ανεκδιήγητο ψέμα. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος τελείως ανυπόστατα υποστηρίζει ότι εγώ το βράδυ των εθνικών εκλογών Ιανουαρίου 2015 ήμουν στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ και πανηγύριζα (!!!) που το ΠΑΣΟΚ πήρε 4,6% πανελλαδικά! Στις ίδιες εκλογές που εγώ έκανα αγώνα για να διατηρήσουμε την έδρα του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία (μεγάλη η συνεισφορά μου στο 8,7% στην Αρκαδία τότε)! Θυμίζω επίσης ότι ήμουν εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ!

 

Για τυπικούς λόγους να αναφέρω ότι λόγω της θέσης μου βρισκόμουν στο γραφείο μου στην περιφέρεια ώστε να φροντίσω στην επιτυχή διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας. Νομίζω ο οποιοσδήποτε καταλαβαίνει τι μέγιστο πολιτικό θέμα θα είχε υπάρξει το 2015 αν είχε συμβεί αυτό, που ξαφνικά ανέφερε το 2023 ο κ. Κωνσταντινόπουλος. Πουθενά κανένα μέσο ενημέρωσης και κανείς άλλος δεν το έχει αναφέρει ούτε τότε, ούτε μέχρι σήμερα, αυτό το απίστευτο και προκλητικό κατασκεύασμα.

 

3ο Ψέμα Κωνσταντινόπουλου:

 

«Ο Γιαννακούρας, δηλώνοντας δημόσια ότι είναι ανένταχτος κεντροαριστερός, έπιασε στασίδι στις εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ (υπάρχει και βίντεο) γιατί πίστευε ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Αφού είδε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα πήγε καλά γύρισε στο ΠΑΣΟΚ»

 

Εδώ έχουμε ένα ακόμα κλασικό δείγμα Γκεμπελισμού. Όπου μπερδεύει πραγματικά γεγονότα με ψεύτικα δεδομένα και καταλήγει σε ασύστολα και μεγαλειώδη ψεύδη. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

 

Αρχικά, ουδέποτε έχω αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ, στο οποίο ανήκω από την ίδρυση του. Επίσης, ουδέποτε έχω ενταχθεί σε άλλο πολιτικό κόμμα ή πολιτικό σχηματισμό.

 

Τώρα να θυμίσουμε κάποια γεγονότα. Στις περιφερειακές εκλογές του 2019 το ΠΑΣΟΚ, λόγω μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων πολιτικής επιβίωσης τοπικών παραγόντων, κάνει την ατυχέστατη (εκ του αποτελέσματος) επιλογή να στηρίξει στην περιφέρεια Πελοποννήσου τον κ. Μπουντρούκα. Ο οποίος κ. Μπουντρούκας δεν ήταν μέλος του ΠΑΣΟΚ και ύστερα από την εκλογή του στο ΠΕ.ΣΥ. έσπευσε να γίνει έμμισθος εντεταλμένος σύμβουλος του εκλεκτού της ΝΔ περιφερειάρχη κ. Νίκα. Οι γνωστοί λόγοι της εναντίωσης μου στην απόφαση αυτή, για το καλό του ΠΑΣΟΚ και της Αρκαδίας – που όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια είχα απόλυτο δίκιο – είχαν ως αποτέλεσμα την προσωρινή αναστολή της κομματικής μου ιδιότητας από το ΠΑΣΟΚ. Οπότε ναι, την περίοδο της επίμαχης δήλωσης ήμουν ανένταχτος, όχι από επιλογή μου, αλλά προσωρινά ύστερα από απόφαση του ΠΑΣΟΚ.

 

Δεν «έπιασα στασίδι» σε κανένα κόμμα όπως ψευδώς λέει ο κ. Κωνσταντινοπουλος. Το βίντεο το οποίο αναφέρεται αφορά χαιρετισμό μου ως καλεσμένο σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας. Όπως μάλιστα είχα δηλώσει τότε, πηγαίνω οπουδήποτε με καλούν συμπατριώτες μου Αρκάδες του δημοκρατικού τόξου. Κ. Κωνσταντινόπουλε δεν είναι κατακριτέο στη δημοκρατική λειτουργία να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε σε εκδηλώσεις κομμάτων του δημοκρατικού τόξου, ακόμα και αν δεν τα υποστηρίζει. Συνεπώς δεν γύρισα στο ΠΑΣΟΚ όπως λέτε, διότι πολύ απλά ΠΟΤΕ δεν έφυγα!

 

Ποτέ δεν πίστευα ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε. Αντιθέτως, οι πολίτες της Αρκαδίας γνωρίζουν πολύ καλά την ενεργή μου στήριξη στο ΠΑΣΟΚ με όλους τους τρόπους κατά τη διάρκεια των δύσκολων χρόνων της οικονομικής κρίσης. Τα χρόνια εκείνα που κάποιοι φοβόντουσαν να δηλώσουν ΠΑΣΟΚ και λοξοκοίταζαν (ή κατέληγαν) σε άλλα πολιτικά «σπίτια», εγώ φώναζα πάντα δυνατά ότι είμαι ΠΑΣΟΚ και εξήρα την πολιτική του στάση για να παραμείνουμε στον πυρήνα της Ευρώπης.

 

 

Και τέλος, με κατηγορήσατε κ. Κωνσταντινόπουλε για τη δήλωση μου ότι «είμαι θιασώτης της ευρύτερης κεντροαριστεράς». Μα αυτή ακριβώς είναι η διαφορά μας κ. Κωνσταντινόπουλε! Εσείς θέλετε ένα ΠΑΣΟΚ μικρό και ελεγχόμενο, δέσμιο σε παραγοντισμούς. Εγώ, που πολιτικός μου αντίπαλος είναι η συντηρητική παράταξη, οραματίζομαι το ΠΑΣΟΚ να συσπειρώσει όλες τις λαϊκές δυνάμεις της ευρύτερης κεντροαριστεράς και του δημοκρατικού κόσμου, ώστε αυτή η δημοκρατική πανστρατιά να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς στη χώρα. Οραματίζομαι το μεγάλο ΠΑΣΟΚ του 40+% του ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου, και αυτό θα γίνει μόνο αν συσπειρώσουμε στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ το σύνολο των κεντροαριστερών, προοδευτικών και δημοκρατικών πολιτών της χώρας.

 

Συμπερασματικά, σας καλώ κ. Κωνσταντινόπουλε να σταματήσετε να δημιουργείτε τοξικό κλίμα στην Πελοπόννησο. Όσο είναι καιρός σταματήστε τον πολιτικό σας κατήφορο, ο οποίος δυστυχώς δημιουργεί προβλήματα και στο ΠΑΣΟΚ καθώς δίνεται έτσι μια στρεβλή εικόνα του κόμματος προς τους πολίτες. Ευελπιστώ, το κεντρικό ΠΑΣΟΚ και τα αρμόδια όργανα μας να συνεισφέρουν ώστε να σταματήσετε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές που δυσφημούν τη δημοκρατική παράταξη. Καλώ λοιπόν, τις οργανώσεις του ΠΑΣΟΚ Αρκαδίας και Πελοποννήσου γενικότερα, καθώς και τα αρμόδια όργανα του κεντρικού ΠΑΣΟΚ, να προστατέψουν εμένα και τα υπόλοιπα στελέχη που θίγονται πολιτικά, προσωπικά και ηθικά από αυτές τις γκεμπελίστικες πρακτικές του κ. Κωνσταντινόπουλου.

 

Εν κατακλείδι, ευελπιστώ κ. Κωνσταντινόπουλε να αναγνωρίσετε το λάθος σας ώστε να φύγετε από την πολιτική σας απομόνωση. Ευελπιστώ να συνεισφέρετε και εσείς στην προσπάθεια που κάνει το ΠΑΣΟΚ και ο πρόεδρος μας Νίκος Ανδρουλάκης , ώστε να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί στη χώρα. Στόχος μας είναι το ΠΑΣΟΚ να είναι δίπλα σε κάθε πολίτη της χώρας. Στόχος μας είναι το όραμα της σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που πρεσβεύει το ΠΑΣΟΚ για μια σύγχρονη δημοκρατική και ευρωπαϊκή Ελλάδα.

 

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ