Πλιάτσικο στην Αφρίν από Σύρους αντάρτες και Τούρκους...

Το πολιτισμικό τους υπόβαθρο επιδεικνύουν Τούρκοι στρατιώτες και Σύροι αντάρτες στην πόλη Αφρίν, την οποία έχουν ήδη καταλάβειν οι Τοπύρκοι, μαζί με τις συμμαχικές τους δυνάμεις (Σύρους αντάρτες που πολεμούσαν για πολύ καιρό στο πλευρό των τζιχαντιστών).

 

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων οι κατοχικές πλέον, δυνάμεις της πόλης Αφρίν έχουν επιδοθεί σε πλιάτσικο, φυσικά με την υποστήριξη των τουρικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως μεταδίδει το AFP οι αντάρτες μπήκαν σε σπίτια, εστιατόρια και καταστήματα και άρπαξαν από φαγητά μέχρι ηλεκτρονικές συσκευές και κουβέρτες. Στη συνέχεια έβαλαν τα λάφυρα σε αυτοκίνητα και μικρά φορτηγά και έφυγαν από την πόλη.
 

Τις πληροφορίες του Γαλλικού πρακτορείου επιβεβαίωσε και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με έδρα τη Βρετανία, ανακοινώνοντας ότι οι Σύροι σύμμαχοι των Τούρκων »ξεκίνησαν τα πλιάτσικα σε ιδιωτικές περιουσίες και πολιτικοστρατιωτικές εγκαταστάσεις».
Ορισμένοι καταγγέλλουν, επίσης, ότι αντάρτες έβαλαν φωτιά σε καταστήματα που πωλούσαν αλκοόλ.

 

Παράλληλα, το σύνοο των ενόπλων κατοχικών δυνάμεων, γκρεμίζει όλα τα κουρδικά σύμβολα στην πόλη, προκειμένου να εξαλείψει κάθε ίχνος της προηγούμενης παρουσίας των Κούρδων, στον κυριότερο θύλακά τους στη βόρεια Συρία. Συνεπώς, αποδεικνύεται ότι από τον 15ο αιώνα και την Άλωση της Κωνσταντινούπολης, οι Τούρκοι δεν έχουν προχωρήσει ούτε χιλιοστό εξελίσσοντας τη φυλή και τον πολιτισμό τους, που υπ' αυτή την έννοια παραμένει αναοίωτος τα τελευταία 600 περίπου χρόνια...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ