Πώς διασώθηκαν πυρόπληκτα ζώα - Ποιοι έχουν αναλάβει τη φροντίδα τους

Περισσότερα από 444 ζώα συντροφιάς (σκύλοι και γάτες) έχουν μεταφερθεί κα καταγραφεί στη δομή πυρόπληκτων ζώων ΛΑΤΟ στο Γαλάτσι, ενώ έχουν διασωθεί από τα πύρινα μέτωπα σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία για Προστασία Ζώων Συντροφιάς εκατοντάδες παραγωγικά ζώα και ιπποειδή στην Αττική και το Λουτράκι σε συνεργασία με το A Little Shelter και αρμόδιους δήμους.

 

Από την πρώτη στιγμή ειδικοί βρίσκονται σε επιφυλακή, λαμβάνουν τις εκκλήσεις για διασώσεις ζώων και ενεργούν άμεσα για την διάσωση των ζωών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ειδική γραμματέας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς του υπουργείου Εσωτερικών, Μάρσα Δημοπούλου και σε αυτές τις πυρκαγιές παρατηρήθηκε το φαινόμενο ιδιοκτήτες να αφήνουν πίσω τα ζώα συντροφιάς τους μέσα σε σπίτια ή δεμένα θέτοντάς τα σε άμεσο κίνδυνο.

 

Βέβαια, όπως λέει η κυρία Δημοπούλου υπήρξαν και κάποιοι εργαζόμενοι που βρίσκονταν στη δουλειά τους την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά και τηλεφώνησαν αμέσως στην ειδική Γραμματεία ζητώντας βοήθεια. Ως αποτέλεσμα, σε κάποιες περιπτώσεις, με έγγραφη συναίνεση των ιδιοκτητών, εθελοντές έσπασαν τζάμια κατοικιών για να απεγκλωβίσουν ζώα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ