Προς το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οδεύει το ΟΑΚΑ

Στη σύσταση ομάδας εργασίας που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει όλες τις τεχνικές διαδικασίες για τη μεταβίβαση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας, το γνωστό Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

 

 

 

Ο υπουργός συνέστησε ειδική ομάδα εργασίας με συντονίστρια τη Γενική Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Έλενα Παπαδοπούλου, που θα αναλάβει έως τις 12 Ιουνίου να περιγράψει όλες τις απαραίτητες ενέργειες και το χρονοδιάγραμμα ώστε το ΟΑΚΑ να μετατραπεί πριν από το τέλος του 2018  από οργανισμό του Δημοσίου σε ανώνυμη εταιρεία.

 

Έτσι, θα μπορέσει να μεταβιβαστεί στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, προκειμένου να αξιοποιηθεί. Στη βάση αυτή η ειδική ομάδα εργασίας θα πρέπει να προσδιορίσει έως την επομένη Πέμπτη την προέλευση των απαιτούμενων κονδυλίων για την τακτική συντήρηση και τη γενική επισκευή των υποδομών του ΟΑΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη τυχόν νομικούς ή τεχνικούς περιορισμούς και να προσδιορίσει ακόμη το απαιτούμενο κεφάλαιο που θα εξασφαλίσει την κεφαλαιακή επάρκεια λόγω της μετατροπής του ΟΑΚΑ σε Ανώνυμη Εταιρεία.

 

Να σημειωθεί πως η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στην οποία και ανήκει το ΟΑΚΑ αλλά όχι και η διαχείρισή του, έχει επανειλημμένα ταχθεί υπέρ της αξιοποίησης όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων των οποίων την κακή κατάσταση όλοι γνωρίζουμε.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΟΕ έχει ταχθεί υπέρ μας σοβαρής πρότασης αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, με την προϋπόθεση  να υπάρξει  εναλλακτική λύση για τους αθλητές που προπονούνται και στεγάζονται σήμερα στο ΟΑΚΑ.

 

insider.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ