Πρωτοπαππά: Πήγε στον εισαγγελέα ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου;

Η δημοτικη παράταξη «Δύναμη Δημιουργίας» με επικεφαλής την Μαρία Πρωτοπαππά εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία θέτει ένα κρίσιμο ερώτημα στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων.

 

 

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

 

 

Έκανε το καθήκον του ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου;-Πήγε στον εισαγγελέα;

 

 

Η «Δύναμη Δημιουργίας», επιλέχθηκε από τους πολίτες του δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, στον κρίσιμο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προστατεύσει το δημόσιο συμφέρον και το κύρος των θεσμών.

 

 

Με ευθύνη και σοβαρότητα θα ασκήσουμε τον δημόσιο έλεγχο και θα διαφυλάξουμε την λειτουργία του δήμου και ιδιαίτερα του δημοτικού συμβουλίου,που αποτελεί την κορυφαία έκφραση συμμετοχικής δημοκρατίας.

 

 

Δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα, όποια ιδιότητα και αν έχει να καταρρακώσει την δημοκρατική λειτουργία αλλά και να φιμώσει τους πολίτες.

 

Στο δημοτικό συμβούλιο ΜΙΛΟΥΝ ΟΛΟΙ και ο καθένας κρίνεται για όσα λέει.

 

 

Ο δήμος όπως και όλοι οι δήμοι της χώρας έχουν πλήρη και επαρκή κανονισμό λειτουργίας, που ταυτόχρονα εξασφαλίζει την συμμετοχή αλλά και την νομιμότητα.

 

 

Υπεύθυνος για την πιστή τήρηση του κανονισμού άρα και της εύρυθμης λειτουργίας είναι ο εκλεγμένος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, που έχει την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη, για τα φαινόμενα παρακμής που παρουσιάζονται.

 

 

Ο κ.Φίλιππας Θυμής είναι εντεταλμένος από το δημοτικό συμβούλιο, να εφαρμόζει τον κανονισμό και να πράττει με όσα ορίζουν οι νόμοι και το Ελληνικό σύνταγμα.

 

 

Ο ίδιος έχει και την ευθύνη και μάλιστα έμμισθα να προστατεύει τον θεσμό και τα πρόσωπα.

 

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, δεν μπορεί να είναι κομματάρχης καμίας παράταξης πολύ περισσότερο της δημοτικής αρχής.

 

 

ΡΩΤΑΜΕ τον κ.Θυμή:

 

 

-Ενώπιον του έγινε καταγγελία από τον πολίτη κ.Γεώργιο Βλάχο, ότι χρημάτισε τον δήμαρχο της πόλης και πάλι ενώπιον του κατατέθηκαν στα επίσημα πρακτικά, φωτοτυπίες τραπεζικών λογαριασμών με χρηματικά ποσά στον λογαριασμό του δημάρχου και συγγενικών του προσώπων.

 

 

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ;

 

 

Διαβίβασε όπως εκ του νόμου έχει υποχρεωση τα πρακτικά και τις αποδείξεις στην εισαγγελία Κορίνθου, για να επιληφθεί των τρομερών καταγγελλομένων;

 

 

Αν δεν το έχει κάνει μέχρι σήμερα γνωρίζει ότι έχει ήδη υποπέσει σε σωρεία αδικημάτων με πρώτο αυτό της ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ;

 

 

Αν δεν γνώριζε τι όφειλε να κάνει του το υπενθυμίζουμε σήμερα και μάλιστα δημόσια.

 

 

Αν δεν πράξει τα νόμιμα δεσμευόμαστε ότι η «Δύναμη Δημιουργίας» θα προσφύγει ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης εναντίον του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, για μεροληπτική άσκηση των καθηκόντων του και απόκρυψη στοιχείων.

 

 

Με την νομιμότητα και την διαφάνεια προστατεύονται ουσιαστικά και αποτελεσματικά οι θεσμοί και η κοινωνία.

 

 

Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο ιδιαίτερα όσοι έχουν ταχθεί να διαφυλάξουν τους θεσμούς.

 

 

ΔΥΝΑΜΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

 

Γραφείο Τύπου