Τρόφιμα, δηλητήριο, φυτοφάρμακα, Τουρκία, εισαγωγές

Συναγερμός στις Αρχές: Δηλητηριώδη τρόφιμα από την Τουρκία στην Ευρώπη!

Περίεργη υπόθεση με τρόφιμα στα οποία βρέθηκαν υψηλές ποσότητες δηλητηρίων, τα οποία έχουν εισαχθεί από την Τουρκία προβληματίζει έντονα τις ελληνικές αρχές -και όχι μόνο!

 

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, συνολικά έχουν κατασχεθεί περισσότεροι από 400 τόνοι τροφίμων που είχαν εισαχθεί από την Τουρκία, καθώς μετά από αναλύσεις, εντοπίστηκαν σε αυτά υψηλές ποσότητες δηλητηρίων ή καρκινογόνων ουσιών. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε πιπεριές εντοπίστηκε ένα ζιζανιοκτόνο το οποίο έχει καταργηθεί εδώ και 40 χρόνια!

 

Αναλυτικότερα, τους τελευταίους μόνο μήνες, έχουν κατασχεθεί 110 περίπου, τόνοι νωπών φρούτων, 260 περίπου, τόνοι λαχανικών και 30 περίπου, τόνοι αποξηραμένων φρούτων. Παράλληλα, στη Γερμανία, οι Αρχές εντόπισαν και κατέσχεσαν πιπεριές με καρκινογόνο ουσία, γεγονός που σήμανε γενικό συναγερμό και ζητείται πλέον, πλήρης έλεγχος σε όλα τα προϊόντα, διότι ακόμη και η μικρότερη υπέρβαση των ποσοτήτων λήψης της συγκεκριμένης ουσίας από τον ανθρώπινο οργανισμό, είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνη για τον άνθρωπο!

 

Κατόπιν όλων αυτών οι Αρχές στην Ελλάδα –και κυρίως στον Έβρο, που είναι “πύλη εισαγωγής των τουρκικών προϊόντων προς την Ευρώπη”, αλλά και σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν σημάνει συναγερμό. Ερευνάται παράλληλα, κατά πόσο “τυχαία” είναι τα περιστατικά του τελευταίου χρονικού διαστήματος…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ