Συνελήφθη ο… «Κόναν ο βάρβαρος» του Τραμπ

Χειροπέδες στον άνδρα με τα κέρατα και το δόρυ, που εισέβαλε την περασμένη Τετάρτη στο Καπιτώλιο, πέρασαν ομοσπονδιακοί πράκτορας.
Ο 33χρονος οπαδός του Τραμπ, κάτοικος της Αριζόνα, ονομάζεται Jacob Anthony Chansley και είναι γνωστός ως Jake Angeli.
Σύμφωνα με αξιωματούχους συνελήφθη το Σάββατο.
Ο Chansley δεν φορούσε μπλούζα και μάλλον είχε εμπνευστεί από την ταινία «Conan the Barbarian», αναφέρουν η NY Times.

 

Αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι «αυτό το άτομο έφερε ένα δόρυ, μήκους περίπου 6 ποδιών, με μια αμερικανική σημαία δεμένη ακριβώς κάτω από τη λεπίδα».

Βρίσκεται αντιμέτωπος με την κατηγορία ότι εισήλθε και παρέμεινε εν γνώσει του σε περιορισμένο κτίριο ή έδαφος χωρίς νόμιμη εξουσία, και για βίαιη είσοδο και άτακτη συμπεριφορά σε χώρους του Καπιτωλίου.

«Το γεγονός ότι κάναμε ένα σωρό από τους προδότες να τρέχουν, να βάλουν τις μάσκες αερίων και να υποχωρήσουν στην υπόγεια αποθήκη , το θεωρώ ότι είναι μια νίκη», δήλωσε ο Chansley, στο NBC News μετά τα επεισόδια. Ο 33χρονος έχει κατά καιρούς μοιραστεί διάφορες θεωρίες συνωμοσίας και έχει δημιουργήσει μάλιστα και μια δική του. Είναι γνωστός ως «QAnon Shaman» ή «Q Shaman» και είναι ένας σκληροπυρηνικός υποστηρικτής του Τραμπ που έχει συμμετάσχει σε ακροδεξιά γεγονότα και είναι γνωστός για την υποστήριξή του στην αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας του QAnon σύμφωνα με το MSN.