Υποψήφιος δήμαρχος δεν πρόλαβε την προθεσμία -Πήγε στο Πρωτοδικείο 5 μέρες μετά!

Την περασμένη Κυριακή το Πρωτοδικείο Αθηνών ανακήρυξε τους συνδυασμούς των υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών στην Αττική στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

 

Φυσικά, από την όλη διαδικασία δεν έλειψαν και… τα ευτράπελα.

 

Τι εννοούμε ευτράπελα;

 

Η οδηγία του υπουργείου Εσωτερικών (ΥΠΕΣ) ήταν ότι οι υποψήφιοι συνδυασμοί έπρεπε να υποβληθούν διαδικτυακά στην αρμόδια ηλεκτρονική πύλη μέχρι τις 31 Αυγούστου και ώρα 23:59.

 

Αυτό ωστόσο… δεν έγινε από όλους αντιληπτό.

 

Πήγε πέντε μέρες μετά

 

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Δημήτρη Βελτανιώτη στον Ωρωπό.

 

Ο κ. Βελτανιώτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Ωρωπού με τον συνδυασμό “Ενωτική Πορεία”, υπέβαλε εγγράφως τον συνδυασμό του… πέντε μέρες μετά την παρέλευση της επίσημης προθεσμίας.

 

Δηλαδή, στις 5 Σεπτεμβρίου!

 

Φυσικά το Πρωτοδικείο Αθηνών δεν έκανε δεκτή την εντελώς εκπρόθεσμη και με το λάθος τρόπο (εγγράφως) υποβολή του συνδυασμού.

 

Έτσι, το Πρωτοδικείο δεν ανακήρυξε υποψήφιο συνδυασμό και τον Δημήτρη Βελτανιώτη υποψήφιο δήμαρχο Ωρωπού, όπως εξήγησε και στο αιτιολογικό της ανακήρυξης των υπόλοιπων συνδυασμό.

 

Ποιοι διεκδικούν το δήμο

Έτσι την δημαρχία του Ωρωπού θα την διεκδικήσουν τρεις υποψήφιοι δήμαρχοι:

Η “Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού” υπό τον Νικόλα Γκόντζια

Η “Συνεργασία Ευθύνης” υπό τον νυν και εκ νέου υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Γιασημάκη και

η “Προοπτική για τον Ωρωπό” υπό τον Δημήτρη Κιούση,

 

Όσο για τον κ. Βελτανιώτη, μάλλον… θα πρέπει να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια.

 

Πολλά ερωτηματικά

 

Βεβαίως, το γεγονός ότι ο (πρώην) υποψήφιος  δήμαρχος όχι μόνο έχασε την προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή του συνδυασμού αλλά, κυρίως, πήγε στο Πρωτοδικείο όχι το πρώι της 1ης Σεπτεμβρίου αλλά στις 5 του μηνός, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις στον Ωρωπό. Δεν είναι, δε, λίγοι αυτοί που πιστεύουν ακράδαντα ότι η προθεσμία δεν χάθηκε από λάθος αλλά κατόπιν… συμφωνίας. “Είναι δυνατόν ένας υποψήφιος δήμαρχος που έχει συνδυασμό με 140 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους να μην πάει πρωί -πρωί της 1ης Σεπτεμβρίου στο Πρωτοδικείο;”, είναι το ερώτημα που τίθεται από πολλούς κατοίκους της περιοχής.

 

Διαβάστε το σκεπτικό που το πρωτοδικείο απέρριψε τον συνδυασμό “Ενωτική Πορεία” του Δημήτρη Βελτανιώτη:

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ