Αγόρι τριών ετών διαβάζει άπταιστα και μετρά σε επτά γλώσσες -Εγινε μέλος της Mensa

Ένα νήπιο έγινε το νεότερο μέλος της Mensa στη Βρετανία, σε ηλικία μόλις τριών ετών, καθώς διαβάζει άπταιστα και μετράει σε επτά γλώσσες.

 

Ο Teddy Hobbs κατάφερε να γίνει μέλος της αποκλειστικής οργάνωσης για την πνευματική «ελίτ» σε ηλικία μόλις τριών ετών και εννέα μηνών.

 

Το παιδί-θαύμα από το Portishead του Somerset μπορεί ήδη να μετρήσει μέχρι το 100 σε έξι μη μητρικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των μανδαρινικών, των ουαλικών, των γαλλικών, των ισπανικών και των γερμανικών.

 

Ο Teddy, που σήμερα είναι τεσσάρων ετών, έμαθε μόνος του να διαβάζει σε ηλικία μόλις δύο ετών και τεσσάρων μηνών - και τώρα είναι ικανός να διαβάζει ακόμη και βιβλία του Harry Potter, όταν οι γονείς του το επιτρέπουν. Του αρέσει ακόμη και να χαλαρώνει, λύνοντας κρυπτόλεξα

 

Πώς ο μικρός Teddy έγινε δεκτός στη Mensa

 

Ο μικρός Teddy έγινε δεκτός στη Mensa στα τέλη του περασμένου έτους, αφού αρίστευσε σε ένα τεστ IQ με την ομάδα - σημειώνοντας 139 στα 160 στο τεστ Stanford Binet και σοκάροντας τους γονείς του, οι οποίοι δεν είχαν ιδέα πόσο έξυπνος ήταν.

 

Η 31χρονη Beth Hobbs και ο 41χρονος σύζυγός της Will, λένε ότι δεν περίμεναν ποτέ ότι ο γιος τους, γεννημένος ως Theodore, θα έμπαινε στην ομάδα, και δεν σχεδίαζαν καν να υποβάλουν αίτηση για ένταξη.

 

Η Beth είπε συγκεκριμένα: «Μας είπαν ότι τα τρία χρόνια ήταν η μικρότερη ηλικία για οποιονδήποτε είχε γίνει δεκτός στη Mensa στο Ηνωμένο Βασίλειο, αν και υπήρχε κάποιος στις ΗΠΑ ηλικίας δύο ετών.

 

Για να είμαι ειλικρινής, είναι εντελώς τυχαίο που μπήκε. Ποτέ δεν είχαμε στόχο να τον βάλουμε, και ακόμη και όταν τον αξιολογήσαμε, αυτό έγινε για να τον βοηθήσουμε όταν θα αρχίσει το σχολείο τον Σεπτέμβριο - ποτέ δεν σχεδιάσαμε να τον βάλουμε στη Mensa.

 

Κάναμε ένα τεστ IQ, όπου ουσιαστικά του είπαμε ότι θα καθόταν και θα έκανε παζλ με μια κυρία για μια ώρα, και το θεώρησε το πιο υπέροχο πράγμα.

 

Αφού το ολοκλήρωσε, ο σύμβουλος παιδιών της Mensa μας είπε ότι ήταν επιλέξιμος - οπότε σκεφτήκαμε ότι μπορεί να γίνει μέλος. Ήμασταν λίγο σαν "Ορίστε;". Ξέραμε ότι μπορούσε να κάνει πράγματα που οι συνομήλικοί του δεν μπορούσαν, αλλά δεν νομίζω ότι συνειδητοποιήσαμε πόσο καλός ήταν. Τον πήγαμε στο νηπιαγωγείο μετά και έπρεπε να γυρίσει σπίτι στη συνέχεια γιατί ήταν τόσο λυπημένος που έπρεπε να σταματήσει να κάνει παζλ. Θα λύνει ακόμη και κρυπτόλεξα για να ηρεμήσει.

 

Δεν ενδιαφερόταν καν τόσο πολύ για το τι είναι η Mensa, αλλά μόλις τώρα αρχίζει να καταλαβαίνει ότι είναι πιο ικανός από τα άλλα παιδιά - έτσι όταν αρχίσει το σχολείο νομίζω ότι θα συνειδητοποιήσει περισσότερα.

 

Δεν είμαστε σίγουροι πώς κατέληξε έτσι, ο σύζυγός μου και εγώ δεν είμαστε γλωσσολόγοι - οπότε πάντα αστειευόμαστε ότι ο εμβρυολόγος πρέπει να του έβαλε μια βελόνα ή κάτι τέτοιο για να τον κάνει έτσι. Όλοι με τους οποίους έχουμε μιλήσει ήταν υπέροχοι γιατί ήταν πολύ δύσκολο να βρούμε υποστήριξη, αλλά δεν έχουμε ιδέα γιατί είναι τόσο έξυπνος.

 

Προς το παρόν δεν πληροί τις προϋποθέσεις για διάγνωση αυτισμού ή ΔΕΠΥ - και επειδή είναι τόσο μπροστά, είναι δύσκολο να του βρούμε βοήθεια για τη μάθησή του σε αυτή την ηλικία»

 

Η Mensa είναι μια διεθνής ομάδα για άτομα με υψηλή νοημοσύνη που ιδρύθηκε το 1947 και δέχεται μέλη μόνο όσους βρίσκονται πάνω από το 98ο εκατοστημόριο του δείκτη νοημοσύνης παγκοσμίως.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ