Αμανατίδης: Έγιναν όλες οι διπλωματικές ενέργειες για τους Έλληνες στρατιωτικούς

Τις κινήσεις της ελληνικής κυβέρνησης ώστε το ζήτημα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές αρχές να λάβει τις πραγματικές του διαστάσεις ως ένα σύνηθες μεθοριακό γεγονός ανέπτυξε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» ο κ. Αμανατίδης εξήγησε ότι «αυτή τη στιγμή είμαστε στη διερεύνηση από την πλευρά του εισαγγελέα, ώστε να κάνει πρόταση προς το δικαστήριο, σε σχέση με το κατηγορητήριο».

Επιπλέον, σημείωσε ότι «οι αντιδράσεις μας από την πρώτη στιγμή ήταν η ενεργοποίηση όλων των διαύλων επικοινωνίας», επισημαίνοντας ότι έγιναν «όλες τις απαραίτητες διπλωματικές κινήσεις, τόσο σε επίπεδο αρχηγών του ΓΕΕΘΑ όσο και των υπηρεσιών μας, έτσι ώστε να απαντήσουμε με ψυχραιμία, να δώσουμε τη διάσταση την οποία έχει, το οποίο είναι ένα συνηθισμένο μεθοριακό γεγονός».

Τέλος ο κ. Αμανατίδης αναφορικά με την πρόσφατη ενημέρωση των μελών της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής από τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, κατήγγειλε τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «όταν λέμε "κλειστή συνεδρίαση" πρέπει να το εννοούμε, γιατί τα μηνύματα που δίνονται, λαμβάνονται από όλες τις πλευρές», είπε υπογραμμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση «γενικότερα δεν μπορεί σε εθνικά ζητήματα να εξαρτά τη θέση της πάντοτε από τις εσωτερικές αντιπαραθέσεις και ανάλογα από το ποια συνιστώσα επικρατεί κάθε φορά στους εσωτερικούς συσχετισμούς της».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ