Amazon: Τι γίνονται τα εκατομμύρια απούλητα προϊόντα στο ίντερνετ

Εκατομμύρια προϊόντα παραμένουν κάθε χρόνο στα αζήτητα του ίντερνετ. Τι γίνονται και πού καταλήγουν;

 

Πολλά από τα προϊόντα που ξεμένουν κάθε χρόνο στις αποθήκες της Amazon, όπως φορητοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, ακόμη και μάσκες προστασίας κατά της covid-19, ο τεχνολογικός κολοσσός τα πετάει.

 

Την αποκάλυψη έκανε το βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα ITV News το οποίο δείχνει πως σε αποθήκη της εταιρείας στη Σκωτία, εκατομμύρια απούλητα προϊόντα καταστρέφονται.

 

 

Σύμφωνα με το BusinessInsider, πρώην υπάλληλος της εταιρείας τεχνολογίας παραδέχεται πως πολλά από τα προϊόντα τα οποία δεν καταφέρνουν να πουληθούν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, στη συνέχεια τοποθετούνται σε ειδικά κιβώτια. Τα κουτιά με τα προϊόντα που φέρουν την ένδειξη “καταστροφή” συλλέγονται από ειδικά φορτηγά και οδηγούνται τελικά σε κέντρα ανακύκλωσης, καθώς και σε χώρους υγειονομικής ταφής.

 

Στους εργαζόμενους στην εν λόγω αποθήκη δόθηκε συγκεκριμένος στόχος από την Amazon – 130.000 αντικείμενα – για καταστροφή σε μία μόνο εβδομάδα. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώθηκε και από ένα εσωτερικό σημείωμα που προβλήθηκε από την ITV, το οποίο έδειξε ότι κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας τον Απρίλιο, 124.000 αντικείμενα μικρής και μεγάλης αξίας θα προορίζονταν για «καταστροφή».

 

Την ίδια εβδομάδα, 28.000 προϊόντα θα δωρίζονταν με πρωτοβουλία της εταιρείας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ