Ανατριχιαστικά ευρήματα από τις γιάφκες των Ελλήνων νεοναζί

Γκαζάκια, δεκάδες κιλά εκρηκτικών υλών, αλλά και σημαίες της ναζιστικής Γερμανίας, στιλέτα και καραμπίνες μεταξύ των ευρημάτων της αντιτρομοκρατικής στα σπίτια των συλληφθέντων μελών των ακροδεξιών εγκληματικών οργανώσεων

 

Δέος και προβληματισμό προκαλούν τα φωτογραφικά ντοκουμέντα από τα σπίτια των μελών της ναζιστικής οργάνωσης 'Combat 18' και 'Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές' που συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική την περασμένη Τρίτη. Στιλέτα, γκαζάκια, τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών υλών, μαχαίρια και προπαγανδιστικό υλικό υπέρ της ναζιστικής και εθνικιστικής ιδεολογίας βρέθηκαν μεταξύ των αντικειμένων που κατάσχεσε η Ελληνική Αστυνομία και τις φωτογραφίες των οποίων έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα, Πέμπτη, το astinomia.gr.

 

 

Από την πρώτη στιγμή, η αντιτρομοκρατική είχε ενημερώσει για τα ευρήματα, 50 κιλών νιτρικής αμμωνίας, αρκετή ποσότητα δηλαδή για να ισοπεδωθεί ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο που εντοπίστηκε ανάμεσα σε σβάστικες, κυνηγετικά όπλα, γκαζάκια και βόμβες μολότοφ. Επίσης, η αστυνομίας κατάσχεσε βιβλία για τον Αδόλφο Χίτλερ και την ναζιστική ιδεολογία, ακόμη και τη σημαία του τρίτου Ράιχ.

 

Φωτογραφίες από τα ευρήματα που κατασχέθηκαν της επιχείρησης κατά την οποία συνελήφθησαν μέλη της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas».
 

Η οργάνωση ετοίμαζε εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO, (50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, όπως προκύπτει από τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής.

Συνολικά έχουν συλληφθεί 11 άτομα.  

Οι αναλυτές της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι κατάφεραν καίριο πλήγμα σε δύο νεοναζιστικά μορφώματα, την Combat 18 Hellas αλλά και τους Ανένταχτους Μαιάνδριους Εθνικιστές. Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται και ηγετικά στελέχη.  

Οι αστυνομικοί μέσα στα σπίτια που διερεύνησαν βρήκαν εκτός από τα 50 κιλά νιτρικής αμμωνίας, πρώτη ύλη δηλαδή για την κατασκευή βόμβας ANFO, πλήθος κροτίδων, βιβλία και φυλλάδια ακροδεξιού περιεχομένου,σύμβολα (σημαίες ακροδεξιού συμβολισμού), ψηφιακά πειστήρια, μαχαίρια, σπαθί και σουγιάδες, αντιασφυξιογόνο μάσκα, ρόπαλα και σιδερογροθιές, κυνηγετικά όπλα,φιαλίδια βουτανίου και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών. Έτσι, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι εκτός από εντυπωσιακό χτύπημα με βόμβα ANFO, ετοίμαζαν και μπαράζ επιθέσεων σε αντιεξουσιαστικά στέκια, συλλογικότητες και χώρες που συναθροίζονται μετανάστες. 

Δείτε φωτογραφίες από τα ευρήματα: 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας για την υπόθεση την Τετάρτη, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε η εμπλοκή άλλων δύο ατόμων, οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατοχή εκρηκτικών υλών, εκρήξεις, εμπρησμό, διακεκριμένες φθορές και παραβάσεις του νόμου περί όπλων. Ανάμεσα στους επτά συλληφθέντες είναι και ένας δικηγόρος.

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι άλλα τέσσερα άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις πλημμεληματικού χαρακτήρα (περί όπλων και εκρηκτικών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών) , οι οποίες διαπιστώθηκαν στο πλαίσιο των κατ’ οίκον ερευνών. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δέκα κατ’ οίκον έρευνες σε περιοχές της Αττικής και δύο σε επαρχιακές πόλεις.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ