ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ! Δένουν άτομα με αυτισμό στο Λοιμωδών

Εικόνες σοκ έρχονται στη δημοσιότητα όπου αποκαλύπτονται οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης ατόμων με αυτισμό σε ακατάλληλες δομές.

 

 

Την κατάσταση κατήγγειλε ο Παναγιώτης Μπαλακτάρης, ο νομικός εκπρόσωπος του Συλλόγου «Οικογένεια» των Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Χρόνιες Παθήσεις του Θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά ο οποίος μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6, είπε ότι τα άτομα αυτά φιλοξενούνταν από το 2009 στο κτήριο του θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά, αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί σε άλλες κλινικές.

 

«Τα παιδιά αυτά χρειάζονται κυρίως στοργή και προσωπική επαφή με τον νοσηλευτή. Ειδικοί λένε ότι η απότομη αλλαγή περιβάλλοντος οδηγεί σε κατάπτωση της ψυχικής και σωματικής τους υγείας και τελικά στο θάνατο» ανέφερε ο κ. Μπαλακτάρης.

 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η πλειονότητα των 30 ατόμων που είχαν παραμείνει στο θεραπευτήριο Σκαραμαγκά μεταφέρθηκε στο πρώην Λοιμωδών, στο παράρτημα ΑμεΑ Δυτικής Αττικής ενώ μια άλλη ομάδα μεταφέρθηκε σε άλλη παρόμοια ακατάλληλη δομή.

 

Στις νέες δομές φιλοξενούνται άποροι και ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να αντιληφθούν τις ειδικές ανάγκες των ατόμων με αυτισμό και δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό. Έτσι εφαρμόζονται μέθοδοι προηγούμενων δεκαετιών όπως φαίνεται στις φωτογραφίες-σοκ που δείχνουν παιδιά να δένονται σε κρεβάτια.

 

Κατά τις ίδιες καταγγελίες ο λόγος για την έξωση των ατόμων αυτών ήταν γιατί σκέφτονται να μεταβιβάσουν το χώρο του θεραπευτηρίου Σκαραμαγκά στο ΤΑΙΠΕΔ προς αξιοποίηση.

 

Δείτε τις σοκαριστικές φωτογραφίες που αποκάλυψε το http://www.protothema.gr