https://www.youtube.com/watch?v=5W-zPqrGQWA&t=2s

Google Earth: Γυρίστε πίσω τον χρόνο και δείτε την Γη σε timelapse

Τα τελευταία 15 χρόνια, δισεκατομμύρια άνθρωποι έχουν στραφεί στο Google Earth για να απολαύσουν συναρπαστικές όψεις του πλανήτη μας από  αμέτρητες διαφορετικές γωνίες.

 

Έτσι, μπορεί κι εσείς να έχετε βρεθεί κάποια στιγμή στην κορυφή του Έβερεστ ή να έχετε πετάξει πάνω από την πόλη όπου γεννηθήκατε. 

https://www.youtube.com/watch?v=5W-zPqrGQWA&t=2s

Από τότε που μπήκε στην ζωή μας το Google Earth, εστίασε στη δημιουργία ενός τρισδιάστατου αντίγραφου του κόσμου, που αντικατοπτρίζει τον πλανήτη μας με μοναδική λεπτομέρεια, τονίζοντας τα στοιχεία του που μας προτρέπουν να δημιουργήσουμε μια θετική αλλαγή. 

 

Προκειμένου να εξερευνήσετε την εφαρμογή Timelapse στο Google Earth, πηγαίνετε στο g.co/Timelapse. Χρησιμοποιώντας την εύχρηστη μπάρα αναζήτησης, μπορείτε να δείτε το χρόνο σε κίνηση, σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη θέλετε.

 

Μπορείτε επίσης να μπείτε στο Google Earth και να πατήστε πάνω στο εικονίδιο που είναι σαν πηδάλιο πλοίου για να ανοίξει το Timelapse στο Voyager, την αφηγηματική πλατφόρμα μας. Εκεί θα βρείτε και τις διαδραστικές ξεναγήσεις μας. Έχουμε επίσης ανεβάσει πάνω από 800 δισδιάστατα και τρισδιάστατα βίντεο με Timelapse, για δημόσια χρήση, στο g.co/TimelapseVideos. Μπορείτε να επιλέξετε όποιο θέλετε και να το δείτε είτε σε μορφή έτοιμου για προβολή MP4 ή με την ησυχία σας στο YouTube. Ανυπομονούμε να δούμε το πώς,  κυβερνήσεις, ερευνητές, εκδότες, εκπαιδευτικοί και άνθρωποι με επιρροή θα χρησιμοποιήσουν το Timelapse στο Google Earth για να ρίξουν φως στα σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας. 

 

Καλούμε όλους τους ανθρώπους να πάρουν το Timelapse στα χέρια τους και να το μοιραστούν με όλους -απολαμβάνοντας τα εναλλασσόμενα σχήματα των ακτογραμμών, παρακολουθώντας την ανάπτυξη των μέγα-πόλεων ή ακολουθώντας τα ίχνη της αποψίλωσης των δασών. Το Timelapse του Google Earth έχει να κάνει με το να βλέπουμε τη μεγάλη εικόνα και να αξιολογούμε την υγεία και ευεξία του μοναδικού σπιτιού μας στο σύμπαν. Είναι ένα εργαλείο που μας εκπαιδεύει και, ταυτόχρονα, μας εμπνέει να δράσουμε.