Η Mercedes μετατρέπει σε ψηφιακές οθόνες τις χειρολαβές

Έναν διαφορετικό ρόλο αναλαμβάνουν οι χειρολαβές των κορυφαίων προτάσεων της Mercedes αναλαμβάνοντας να μεταδώσουν κρίσιμες πληροφορίες στον οδηγό και τους επιβάτες που προσεγγίζουν.

 

Ψηφιακό θα είναι το μέλλον των χειρολαβών στα μοντέλα της Mercedes, καθώς η γερμανική φίρμα προτίθεται να αξιοποιήσει τη συγκεκριμένη επιφάνεια του αμαξώματος ώστε να μεταδίδει κρίσιμες πληροφορίες στον οδηγό πριν ακόμα αυτός εισέλθει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου του.

 

Η πατέντα που κατέθεσε η γερμανική φίρμα επί της ουσίας προβλέπει την τοποθέτηση ψηφιακής οθόνης στη χειρολαβή, μέσα από την οποία θα προβάλλονται πληροφορίες είτε από το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας του οχήματος είτε από άλλα υποσυστήματα του αυτοκινήτου.

 

Η οθόνη θα ενεργοποιείται καθώς ο οδηγός θα πλησιάζει στο αυτοκίνητο και η ταυτότητά του θα αναγνωρίζεται μέσω ενός πιστοποιημένου smartphone.

 

Για παράδειγμα, μια χρήσιμη πληροφορία που θα μπορούσε να μεταδοθεί μέσω της «ψηφιακής» χειρολαβής θα μπορούσε να είναι η κατάσταση φόρτισης των μπαταριών ή η υπολειπόμενη αυτονομία ενός ηλεκτρικού τετράτροχου.

 

 

Δεν αποκλείεται μάλιστα, η ψηφιακή οθόνη στις χειρολαβές να αποτελέσει και ένα μεταβλητό στοιχείο σχεδιασμού, το οποίο θα προσαρμόζεται ανάλογα με τις συνθήκες ή τις απαιτήσεις… πολλαπλασιάζοντας τις δυνατότητες παραμετροποίησης και εξατομίκευσης.

 

Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό σε ποιες προτάσεις της Mercedes πρόκειται να ενσωματωθεί το συγκεκριμένο στοιχείο εξοπλισμού, κρίνοντας παρ’ όλα αυτά από το εξεζητημένο του χαρακτήρα του, προφανώς προορίζεται για τις κορυφαίες και αμιγώς ηλεκτροκίνητες υλοποιήσεις της γερμανικής φίρμας (πηγή: carbuzz).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ