Η τραγική Ελλάδα του Φώτη και του Πάνου

Ακούς και βλέπεις και δεν πιστεύεις στα αυτιά σου και στα μάτια σου: ο υπουργός αναπληρωτής Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης ανακοινώνει προ ημερών από τηλεοράσεως ότι η Ελλάδα θα νοικιάσει δύο γαλλικές φρεγάτες, οι οποίες, πράγματι, θα άλλαζαν την ισορροπία στο Αιγαίο.

 

 

 

Γράφει ο Γεώργιος Π. Μαλούχος

 

Η κυβέρνηση δεν λέει κουβέντα σχετικά, μέχρι που η Γαλλίδα υπουργός Αμυνας, από το μεγάλο ναύσταθμο της χώρας της στην Τουλόν, διαψεύδει πλήρως την πληροφορία. Περνούν λίγες ακόμα ημέρες, ο πρωθυπουργός συγκαλεί το ΚΥΣΕΑ, αυτό συνεδριάζει και δεν βγαίνει κουβέντα σχετικά. Και μόλις σήμερα, ο υπουργός, πλέον, Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος, αδειάζει πλήρως τον αναπληρωτή του Κυρ – Φώτη – γιατί, δυστυχώς, μόνον αυτό του ταιριάζει.

 

Ολα αυτά ούτε έχουν ξαναγίνει, ούτε καν τα φαντάζεται κανείς, και μάλιστα σε τέτοια κρίσιμη εποχή. Αν τα έλεγε κάποιος λίγο πριν να γίνουν, θα τον έλεγαν τρελό. Να που συνέβησαν όμως.

 

Εν τω μεταξύ, οι σχέσεις με τη Γαλλία, την πιο κρίσιμη σύμμαχό μας σήμερα μαζί με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, ασφαλώς και βλάπτονται. Οπως και βλάπτεται πολύ σοβαρά το ηθικό των ενόπλων δυνάμεων αλλά και η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στο ότι η κυβέρνησή του έχει συναίσθηση της κατάστασης και στοιχειώδη επάρκεια να την αντιμετωπίσει.

 

Η ζημιά είναι τεράστια και δεν αφορά ούτε τον Κυρ – Φώτη, ούτε τον Καμμένο, ούτε τον Τσίπρα που, δυστυχώς, εξελίσσονται όλοι μαζί σε καρικατούρες της Ιστορίας.

 

Δυστυχώς, αφορά την Ελλάδα.

 

Και, εξίσου δυστυχώς, αφορά και την Τουρκία: η οποία δεν κρύβει πια τα γέλια της…