Ινδία: Οκτάχρονη κληρονόμος δυναστείας διαμαντιών άφησε τα πλούτη για να γίνει μοναχή

Ένα κορίτσι οκτώ ετών από την Ινδία, η οποία θα κληρονομούσε την περιουσία της οικογένειάς της, αποφάσισε να αποκηρύξει τον πλούτο για να ενταχθεί σε αυστηρό μοναστικό τάγμα.

Η οικογένεια της Ντεβάνσι Σανγκβί, από το Σουράτ, στη δυτική Ινδία, έχει την επιχείρηση Σανγκβί και Υιοί, η οποία δραστηριοποιείται στην πώληση διαμαντιών με αξία δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
 

 

Ακολουθούν την πίστη Τζαϊν, μια αρχαία θρησκεία της Ινδίας η οποία κηρύσσει τη μη βία, την αυστηρή χορτοφαγία και την αγάπη για όλα τα ζωντανά πλάσματα.
 

Devanshi-Sanghvi_1

Devanshi-Sanghvi_3

Devanshi-Sanghvi_2

 

 

 

Σήμερα Τετάρτη, έπειτα από μια γιορτή τεσσάρων ημερών, η μικρή εμφανίστηκε σε ένα ναό και άλλαξε τα πλούσια ενδύματά της για ένα απλό χιτώνα, ενώ ξύρισε και τα μαλλιά της.

Η Ντεβάνσι ήταν γνωστή για την ευσέβειά της και για την προθυμία της να γίνει μοναχή, όπως λένε τουλάχιστον οι γονείς της. Δεν έχει δει τηλεόραση, ούτε ταινίες, αλλά δεν έχει πάει ούτε σε πολυκαταστήματα ή εστιατόρια, αναφέρει ο Guardian.

Οι οικογένειες των Τζαϊνιστών συχνά να ενθαρρύνουν τα παιδιά τους να ακολουθήσουν μοναχική ζωή για να βελτιώσουν οι οικογένειες το κοινωνικό τους στάτους.

Ο Τζαϊνισμός αριθμεί πάνω από 4 εκατομμύρια οπαδούς στην Ινδία, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από εύπορες κοινότητες. Ωστόσο, η συγκεκριμένη θρησκεία επικρίνεται για ορισμένες πρακτικές της, ιδιαίτερα για την πολύ αυστηρή νηστεία.

Ένα 13χρονο κορίτσι πέθανε το 2016 στο Χαϊντεραμπάντ κατά τη διάρκεια μιας δίμηνης νηστείας με σκοπό τη μετάνοια, κατά την οποία της επιτρεπόταν να πίνει νερό μόνο δύο φορές την ημέρα. Οι γονείς της 13χρονης κατηγορήθηκαν ότι την υποχρέωσαν να νηστέψει και βρέθηκαν αντιμέτωποι με δίωξη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ