Λάκης Παπαδόπουλος: “Η ελληνική δισκογραφία έχει πεθάνει”

Ο Λάκης Παπαδόπουλος μιλά με αφορμή τη νέα του δουλειά το “Κράτα με σφιχτά” που κυκλοφορεί από την FM Records και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club.

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι ο σπουδαίος μουσικός-συνθέτης-τραγουδιστής που γνωρίζει τη συνταγή της επιτυχίας. Περισσότερα από 50 τραγούδια από την ατέλειωτη δισκογραφία του, όπως η «Σερενάτα», «Για να σ’ εκδικηθώ», «Γυριστρούλα», «Της νύχτας τα ηχεία» και πολλά πολλά ακόμα παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο.

Τώρα, ο Λάκης Παπαδόπουλος επιστρέφει στη δισκογραφία με έναν ολοκαίνουριο δίσκο, το “Κράτα με σφιχτά” που κυκλοφορεί από την FM Records και θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 11 Απριλίου στη σκηνή του Half Note Jazz Club. Μαζί του η Βάλια Τσιργιώτη που ερμηνεύει τα τραγούδια του δίσκου.

 

Ο Λάκης Παπαδόπουλος

Ο Λάκης Παπαδόπουλος


 

Με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε μαζί με την Βάλια Τσιργιώτη τον νέο μας δίσκο «Κράτα με σφιχτά», την Πέμπτη 11 Απριλίου στο Half Note Jazz Club. Ο δίσκος περιλαμβάνει 14 τραγούδια, κάποια καινούρια και κάποια είναι επανεκτελέσεις. Εκτός από τα τραγούδια του δίσκου, όσοι παρευρεθούν θα ακούσουν και τα δικά μου τραγούδια που ο κόσμος τα αγάπησε και τα ξεχώρισε μέσα στον χρόνο”  αναφέρει ο Λάκης Παπαδόπουλος.

 

Λάκης Παπαδόπουλος & Βάλια Τσιργιώτη

Λάκης Παπαδόπουλος & Βάλια Τσιργιώτη

 

Ο Λάκης Παπαδόπουλος, η νέα δουλειά και η Βάλια Τσιργιώτη

 

Πώς προέκυψε ο δίσκος σας «Κράτα με σφιχτά»;

 

Πλέον, ζούμε σε μια εποχή στείρα που τίποτα δεν κινείται στη μουσική. Είναι πολύ δύσκολο πλέον να βγάλεις δίσκο και γι’ αυτό δίνω συγχαρητήρια στη δισκογραφική εταιρεία FM Records που συνεχίζει να το επιχειρεί και να το προτείνει.

 

Υποστηρίζω απόλυτα αυτή την προσπάθεια δίνοντας 14 από τα καλύτερα τραγούδια μου στην ελπιδοφόρο Βάλια Τσιργιώτη που είναι μεγάλο ταλέντο. Το «Κράτα με σφιχτά» είναι το πρώτο τραγούδι της γνωριμίας μας, γι’ αυτό και το δώσαμε στον τίτλο του δίσκου. Μάλιστα, οι ακροάσεις στο spotify αυξάνονται καθημερινά. Το έχει αγαπήσει πολύ ο κόσμος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

 

Ποια στιγμή στην ηχογράφηση του δίσκου ξεχωρίζετε και γιατί;

 

Στον δίσκο υπάρχουν τραγούδια που πρώτη τα είχε τραγουδήσει η Αρλέτα, η οποία ήταν η μούσα μου. Τώρα που ακούω τη Βάλια Τσιργιώτη να τα ερμηνεύει νιώθω το ίδιο χαρούμενος, όπως τότε. Δεν μοιάζει με τη φωνή της Αρλέτας είναι η άλλη όψη. Η φωνή της Βάλιας είναι στιβαρή, ελληνική, με πολύ ωραίες χαμηλές και ολόσωστη. Ένα τραγούδι πιο λαϊκό είναι το «Με μπερδεύεις με άλλη» το οποίο απογειώνει με την ερμηνεία της. Γι’ αυτό και ο επόμενος δίσκος της θα είναι με λαϊκά τραγούδια και σίγουρα θα εντυπωσιάσει με τη φωνή της και πάλι.

 

Τι κρατάτε από τη συνεργασία σας αυτή;

 

Η Βάλια είναι ένας καθαρός άνθρωπος, με καθαρό βλέμμα. Πατάει γερά στα πόδια της κι έχει πολλά προτερήματα. Έχει ερμηνεύσει μεγάλους συνθέτες, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργο Σταυριανό και το έχει κάνει με πολλή αγάπη και μαζί με τη στήριξη της δισκογραφικής εταιρείας FM Records.

 

Ποια τραγούδια σας ξεχωρίζετε στη μέχρι τώρα πορεία σας και γιατί;

 

Αυτά που έχουν ξεχωρίσει τα ξέρουμε όλοι. «Για να σ’ εκδικηθώ», «Πάρε πασά μου», «Γοριλάκι», «Τα ήσυχα βράδια», «Κουρσάρος». Εγώ όμως ξεχωρίζω αυτά που τα θεωρώ πιο δικά μου, πιο εσωτερικά. Μου αρέσει πολύ το τραγούδι «Τη νύχτα αυτή», «Ξημερώματα» και πολλά άλλα τραγούδια που έχει μέσα ο δίσκος «Κράτα με σφιχτά». Μπαλάντες οι οποίες με ανατριχιάζουν, όπως είναι το «Πεταλούδες που θα φτάσουν στο φεγγάρι».

 

 

Πώς βλέπετε το τοπίο στην ελληνική δισκογραφία σήμερα;

 

Δεν υπάρχει ελληνική δισκογραφία σήμερα. Όταν λέμε δίσκο δεν υπάρχει φυσικό προϊόν, cd, βινύλιο, να το πιάσουμε να το κρύψουμε και να το ακούσουμε μετά σε cd player ή σε πικάπ. Πλέον όλα είναι πληροφορίες από το διαδίκτυο, δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό σε προϊόν να το αγοράσεις. Το βρίσκεις στις διάφορες μουσικές πλατφόρμες, youtube, spotify και το ακούς δωρεάν. Άρα είναι τιτάνια η προσπάθεια της κάθε δισκογραφικής να ορθώσει το ανάστημά της και να επενδύσει σε ψηφιακές πλατφόρμες που στο μέλλον δεν ξέρει αν θα υπάρχουν.

 

Μελλοντικά σας σχέδια;

 

Μετά την παρουσίαση του δίσκου «Κράτα με σφιχτά», την Πέμπτη 11 Απριλίου με τη Βάλια στο Half Note Jazz Club, θα ακολουθήσει το νέο μου album με τα ορχηστρικά μου, που ήδη ορισμένα singles έχουν κυκλοφορήσει από την FM Records. Επίσης, να έχω υγεία, να έχω την αφέλεια και την απροσδιόριστη συμπεριφορά ενός παιδιού για να μη φύγει η έμπνευση. Αν χάσεις το παιδί από μέσα σου, σημαίνει πως σοβάρεψες-βάρυνες.

 

Μπορείτε παρακάτω να ακούσετε όλα τα τραγούδια του δίσκου του Λάκη Παπαδόπουλου

 

 

Ταυτότητα παρουσίασης

 

Κράτα με σφιχτά του Λάκη Παπαδόπουλου
Ερμηνεύει η Βάλια Τσιργιώτη

Μουσικοί:
Δημήτρης Μπέλλος: Πιάνο – πλήκτρα
Γιώργος Γερματσίδης: Μπουζούκι
Μάνος Ιατρίδης: Κιθάρα

ΙΝFO

Ημέρα: Πέμπτη 11 Απριλίου
Ώρα: 21:00

Half Note Jazz Club
Διεύθυνση: Τριβωνιανού 17, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2109213310

 

ΓΕΩΡΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ